Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie Alphen aan den Rijn e.o.

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Hulp aan mensen in nood, daar staat het Rode Kruis voor. Tijdens noodsituaties, bij rampen en conflicten. Dichtbij en ver weg. En omdat we met veel zijn kunnen we altijd helpen. Wij geloven, vanuit de grond van ons hart, dat je elkaar in nood niet in de steek laat. Niemand niet. Dat je onvoorwaardelijk, altijd en overal op medemenselijkheid moet kunnen rekenen. Uit respect voor elkaar, van mens tot mens.

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden, werkzaam binnen verschillende taakvelden binnen het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. Wij hebben een eigen gebouw waar een aantal van onze activiteiten plaatsvinden. We beschikken over een PAM voor zittend vervoer.

Je ziet ons op evenementen in de buurt, bijvoorbeeld: de 20 van Alphen, de Obstacle Run en Hendrick’s Fest. Daarnaast zijn we ook bij veel sport-en-spel evenementen aanwezig, zo doen we al jaren de EHBO voor Het Vakantiespel. Binnen het district Hollands-Midden bieden we ook hulp aan grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld de Leiden Marathon en Leids Ontzet. Ook op grote landelijke evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse zijn we aanwezig.

Locatiecoördinatoren

Locatiecoördinator Algemeen Rekesh Matabhik
Locatiecoördinator Hulpverlening Duncan Alsemgeest
Locatiecoördinator Opleidingen Sanne van Wely
Locatiecoördinator Facilitair Thomas van der Knijff
Locatiecoördinator Vrijwilligers vacature

Contact Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Vrijwilliger worden in Alphen aan den Rijn e.o.?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Alphen aan den Rijn e.o.?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis locatie Alphen aan den Rijn e.o.

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Alphen aan den Rijn e.o.

Rode Kruis locatie Alphen aan den Rijn e.o. zet zich in voor alle inwoners die in geval van nood hulp nodig hebben. Onze vrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen, ongeacht afkomst, achtergrond, religie of wat dan ook. Want in tijden van nood mag niemand er alleen voor staan en moet iedereen een beroep op een ander kunnen doen. Daarom organiseert en coördineert het Rode Kruis hulpverlening, geven we voorlichting en cursussen en werken preventief.

Dit doet het Rode Kruis in Alphen aan den Rijn e.o.

voorlichter Educatie

Haal het Rode Kruis in de klas

Het Rode Kruis Hollands-Midden verzorgt gastlessen en voorlichtingen op scholen. We behandelen diverse thema’s zoals eerste hulp, hulpbereidheid, noodhulp, natuurrampen, maar ook oorlogen en bijbehorende regels.

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Alphen aan den Rijn e.o.

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen