IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 01 januari 2022

Rode Kruis IJsselland levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote evenementen. Onze evenementen­hulpverleners, chauffeurs, coördinatoren en BIG-geregistreerde verpleegkundigen en artsen hebben jarenlange ervaring met kleine en grote evenementen.

Je vindt ons op grote en kleine evenementen

In de regio IJsselland zijn we aanwezig op talloze evenementen. Denk aan wandel­vierdaagsen, markten, kermissen, tentfeesten, open dagen, theater­voorstellingen, concerten en sportwedstrijden.

Maar ook bij bekende evenementen zoals de grote Zomerkermis en de IJsselloop in Deventer, de Halve Marathon en Bevrijdingsdag in Zwolle, De Omloop en de Woldbergtrail in de Kop van Overijssel, Stöppelhaene in Raalte of De Mooiste Dag / Stichting Live Life in Kampen.

Ons vrijwilligers zijn soms extra getraind

Onze evenementenhulpverleners hebben soms extra vaardigheden. Zoals blaren prikken of specifieke kennis over drank en drugs. Onze getrainde bikers hebben een vrijwaring om tijdens inzetten door voetgangers­gebieden te mogen fietsen en we hebben getrainde chauffeurs die onze herkenbare busjes en auto’s besturen.

Tijdens grote evenementen met veel risico hebben we ook verpleegkundigen, fysiotherapeuten,  ambulance­verpleegkundigen en artsen beschikbaar. Deze vrijwilligers van onze Medische Dienst zijn uiteraard BIG-geregistreerd en hebben ambulances en mobiele spoedposten tot hun beschikking.

Voordelen van evenementen­hulpverlening door Rode Kruis IJsselland

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
  • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde werkwijze staan garant voor een professionele aanpak.
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: het Rode Kruis IJsselland levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.

Organiseer je een evenement of festival?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Als je dit zo volledig mogelijk invult, kunnen wij een gedetailleerde offerte aanbieden.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als Evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en als er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten

EHBO-cursussen

1 januari 2022

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden periodiek op peil houden. Daarom organiseren we...

Lees meer

Bevolkingszorg

1 januari 2022

Je moet er niet aan denken, maar ook in IJsselland kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, d...

Lees meer