Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid op Crises en Rampen

Geplaatst op 22 september 2021

Goed Voorbereid!!
Dit keer met als thema wat te doen bij een crisis of een ramp.
Vanwege de coronamaatregelen mogen we niet meer dan 25 gasten per keer ontvangen dus hebben we deze activiteit verdeeld over 4 dagen.

Wat moet je doen, Thuisblijven of evacueren.

Willy Kennedy hield een presentatie over dit onderwerp vergezeld van geprojecteerde plaatjes en filmpjes over de recente wateroverlast in Zuid Limburg.
We zagen ook hoe de opvang geregeld was voor mensen die niet meer thuis konden blijven. Er werden, in samenwerking met het Rode Kruis zo’n 1300 bedjes geplaatst in 14 locaties. De mensen kregen ook een pakketje met noodzakelijke dingen zoals tandpasta, hygiënepakket, zeep en een deken.

Een crisis is een zware noodsituatie! Wat moet je doen, thuisblijven of evacueren.
Thuisblijven? Dan ben je totaal geïsoleerd en moet je jezelf maar zien te redden.
Evacueren? Je kunt naar een opvanglocatie, huisdieren mogen ook mee, naar familie, bekenden.
Ga je naar familie of kennissen, meld je dan eerst even bij de aangewezen verzamelplaats dan weten ze dat er op je woonadres niemand meer is.
Luister naar de regionale rampenzender voor de laatste informatie.

Evacuatiepakket

Wat moet je meenemen?

Je moet nadenken over wat je echt moet meenemen zoals: je bril, gebit, gehoorapparaat plus batterijen, medicijnen voor ca. drie dagen, voldoende water en houdbare etenswaren.
In de “noodtas” doe je ook een fluitje, een wit laken om de aandacht mee te trekken, toiletpapier, zaklamp, mobiele telefoon plus oplader en evt. een powerbank. Een lijst met telefoonnummers (op papier), ID-kaart, wat contant geld want bij een ramp werken ook de pinapparaten niet meer.
Ga je met de auto neem dan ook een extra deken mee en een waxinelichtje met lucifers want als het winter is zorgt één waxinelichtje er voor dat het in de auto niet vriest. (Het is maar een weet.)

Voor aanvang van de presentatie dronken we natuurlijk koffie of thee, later een frisdrankje, wijntje, advocaatje met slagroom. Daarna was het tijd voor de soep met een broodje en de interessante presentatie.

Daarna nog de loterij met leuke prijsjes.

Iedereen kreeg enkele formulieren met nuttige informatie mee om thuis te lezen en in te vullen. Kortom alle gasten gingen met een goed gevoel naar huis en met veel informatie.

Meest recente berichten