Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe bus Haarlemmermeer

Geplaatst op 03 oktober 2023

Eddy de Boer, al vele jaren chauffeur bij Rode Kruis Haarlemmermeer, was betrokken bij de aanschaf van een nieuwe multifunctionele bus voor het district die wordt gestationeerd in Haarlemmermeer. Eddy: “De vorige bus heeft sinds 2010 vele duizenden kilometers gereden voor sportevenementen, sociaal vervoer, noodhulp en logistieke taken. Het was voor die tijd een uitzonderlijk luxe en nuttig voertuig, dat beeldbepalend was voor het werk van het Rode Kruis. Maar na zoveel jaren trouwe dienst en vele kilometers (de teller stond op ruim 150.000 km ) moest hij toch vervangen worden door een voertuig dat beter is uitgerust voor de huidige taken van het Rode Kruis.”

De nieuwe bus is een Mercedes Benz Sprinter 315 CDI die volledig aan de wensen van het Rode Kruis is aangepast. Hij heeft een platte bodem met rails waar indien nodig acht stoelen in geplaatst kunnen worden. Zonder stoelen kan hij ook dienst doen als ambulance, mede door de blauwe lichten die hij mag voeren. Zo kan de bus worden ingezet als mobiele EHBO-post, voor zittend begeleid vervoer, als mobiele commando- en verbindingspost of als bus voor personenvervoer. “Echt heel multifunctioneel dus”, zegt Eddy.

Op 8 september mocht hij samen met Jacky Wu de bus ophalen bij de Mercedes dealer en plaatsen in de garage in Haarlemmermeer. Sinds aflevering is de bus al diverse malen ingezet: bij de Dam tot Damloop, Schiphol Burendagen, een Vrienden van het Rode Kruis evenement in Zandvoort en een NHT oefening in Den Haag. Op basis van de eerste ervaringen is de bus de komende tijd even uit de running om nog een paar kleine aanpassingen door te voeren. Samen met de nieuwe districtscoördinator Vervoer en Logistiek Harry Lacroix zorgen Eddy en Jacky dat de puntjes op de i (of op de bus) worden gezet zodat hij daarna maximaal kan worden ingezet.

Meest recente berichten