Drenthe
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 25 december 2021

Organiseert u een evenement in Drenthe en wilt u dat de evenementenhulp goed geregeld is? Dan bent u bij het Rode Kruis Drenthe aan het juiste adres! We hebben goed getrainde EHBO-vrijwilligers die Eerste Hulp verlenen bij grote en kleine evenementen. Al onze vrijwilligers beschikken over een geldig certificaat Uitgebreide EHBO en zijn opgeleid in Reanimatie en AED (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad). Onze vrijwilligers volgen jaarlijks minimaal tien uur herhalingsles en kunnen daarnaast extra kwalificaties behalen, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige evenementenhulp, sportletsel, wandelletsel en behandeling van alcohol en druggerelateerde letsels.

Evenementenhulp in Drenthe aanvragen

Evenementenorganisatoren in Drenthe kunnen d.m.v. een  aanvraagformulier een aanvraag indienen bij het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis Drenthe . Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk, om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten