Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Héél veel evenementen in aantocht: het Rode Kruis verleent eerste hulp

Geplaatst op 05 april 2024

De zon begint hier en daar weer te schijnen, de vogeltjes fluiten en het voorjaar is weer officieel begonnen. Dat betekent voor de hulpverleners van het Rode Kruis dat het ‘evenementenseizoen’ weer op gang komt. Vorig jaar verleenden we hulp op meer dan 400 evenementen in Utrecht en het Gooi, en ook dit jaar staat er weer héél veel op de planning. Een greep uit de evenementen in de eerste maanden van het seizoen. Zien we je daar?

7 april: Varsity studentenroeiwedstrijden in Houten

Op 7 april vinden in het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten voor de 140e keer de Nationale Studentenroeiwedstrijden “Varsity” plaats. In totaal zijn hier zo’n 10.000 mensen aanwezig, waarvan ongeveer 1500 roeiers. Eerstehulpverleners van het Rode Kruis werken hier samen met de Reddingsbrigade om de veiligheid op land én in het water te waarborgen. Een bijzonder sportevenement, waarbij onze vrijwilligers een belangrijke rol spelen.

14 april: KiKa Hilversum City Run in Hilversum

Op zondag 14 april staan zo’n 30 vrijwilligers klaar om hulp te verlenen tijdens de KiKa Hilversum City Run. Dit jaarlijks terugkerend evenement met zo’n 7000 deelnemers en 10.000 bezoekers vindt sinds 2003 plaats in het centrum van Hilversum, met hardloopwedstrijden voor zowel ervaren lopers als gezinnen en kinderen. Dit jaar, ter ere van 600 jaar Hilversum, is er naast de hardloopwedstrijd ook een wandeltocht uitgezet over 3 verschillende afstanden: 6, 11 en 19 kilometer.

26 en 27 april: Koningsnacht en -dag op verschillende locaties

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april trekken mensen in héél Utrecht en het Gooi de straten op om Koningsnacht en -dag te vieren. Feestavonden, open podia, vrijmarkten en meer. Onze grote groep hulpverleners zijn in verschillende dorpen en steden op de been, bijvoorbeeld in Abcoude, Naarden, Zeist, Rhenen, Hooglanderveen, Leerdam, Veenendaal, Leusden, Baarn en Utrecht stad. Een enorme inzet en vaak drukke diensten, die onze hulpverleners elk jaar weer met veel plezier en passie volbrengen.

20 april: Kamerikse Weteringloop in Kamerik

Op zaterdag 20 april komen jongeren en volwassenen in actie voor het hardloopevenement ‘Kamerikse Weteringloop‘ door het weidse landschap van het Groene Hart. Daarbij doen de hardlopers dorpen Kamerik en Kanis aan en lopen zij langs de Kamerikse Wetering. Ook de hulpverleners van het Rode Kruis locatie Stichts Weidegebied zijn aanwezig om alles in goede banen de leiden, inclusief een mobiel biketeam dat mee zal fietsen langs de route.

20 en 21 april: The Yacht Experience in Loosdrecht

Tijdens het tweedaagse evenement ‘The Yacht Experience’ op de Loosdrechtse plassen komen motorjachtliefhebbers samen om ruim 150 jachten te bekijken. Een grootschalig evenement waar gebruikelijk veel publiek op af komt. Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn aanwezig om eerste hulp te verlenen, daar waar nodig.

27 april: finale schoolvoetbal in Veenendaal

Sinds 11 maart vinden zijn in Veenendaal zijn iedere week hulpverleners aanwezig bij de schoolvoetbalcompetitie van Stichting Oranjedag, waarbij basisscholen in Veenendaal tegen elkaar voetballen in verschillende poules. In totaal kwamen afgelopen weken 42 teams uit tegen elkaar. De finale wordt gespeeld op Koningsdag op de velden van de Merino’s, waarbij ook onze hulpverleners voor een laatste keer dit seizoen weer aanwezig zijn.

4 mei: Dodenherdenking in Utrecht en andere locaties

Op 4 mei staan onze hulpverleners klaar om de Dodenherdenking op het Domplein / bij de Domkerk in Utrecht veilig te laten verlopen. De herdenking trekt jaarlijks honderden bezoekers. Dit jaar zal het Rode Kruis Gooi en Utrecht hier ook een krans leggen ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers. Daarnaast zijn er op verschillende andere plekken in het district hulpverleners aanwezig bij herdenkingsdiensten, waaronder in Bilthoven, Leerdam, Veenendaal, Rhenen en Maartensdijk.

Iets voor jou?

Dit is nog maar een greep uit de vele evenementen die komende maanden weer op de planning staan van onze eerstehulpverleners. Lijkt het je leuk om óók een bijdrage te leveren aan het veilig verloop van deze evenementen? Word dan vrijwilliger bij het Rode Kruis. Solliciteer nu!

Meest recente berichten