Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Evenementenhulpverleners bij het Fierljeppen in Grijpskerk

Geplaatst op 19 juli 2021

De winnende sprong over het water had een afstand van maar liefst ruim 20 meter! En twee van onze vrijwilligers waren erbij. Na bijna een jaar stilzitten konden onze evenementenhulpverleners eindelijk weer aan de slag. Twee van hen stonden woensdag 14 juli paraat bij het Fierljeppen in Grijpskerk, de plaats waar de enige fierljepvereniging van de provincie Groningen actief is. Het evenement telde 25 deelnemers die in diverse klassen hebben gesprongen en ca. 100 toeschouwers. De verste afstand die avond was dus een sprong van maar liefst ruim 20 meter. De beide EHV’ers hoefden niet in actie te komen, maar waren erg blij dat ze eindelijk hun ‘gewone’ werk weer op konden pakken.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer

Maatschappelijke hulp bieden bij Dignis

11 oktober 2023

Vrijwilliger Ria Struijk bood tijdens een van haar diensten maatschappelijke hulp bij Dignis, een verpleeghuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Meelevend en voldaan vertelt ze erover.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer