Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Evenementenhulpverleners bij het Fierljeppen in Grijpskerk

Geplaatst op 19 juli 2021

De winnende sprong over het water had een afstand van maar liefst ruim 20 meter! En twee van onze vrijwilligers waren erbij. Na bijna een jaar stilzitten konden onze evenementenhulpverleners eindelijk weer aan de slag. Twee van hen stonden woensdag 14 juli paraat bij het Fierljeppen in Grijpskerk, de plaats waar de enige fierljepvereniging van de provincie Groningen actief is. Het evenement telde 25 deelnemers die in diverse klassen hebben gesprongen en ca. 100 toeschouwers. De verste afstand die avond was dus een sprong van maar liefst ruim 20 meter. De beide EHV’ers hoefden niet in actie te komen, maar waren erg blij dat ze eindelijk hun ‘gewone’ werk weer op konden pakken.

Meest recente berichten

Vrijwilliger Gerjan Vos is actief bij de Verbindingsdienst

Rode Kruiser in de spotlights: Gerjan Vos

27 oktober 2022

Toen een oud-collega zevenenhalf jaar geleden sprak over zijn vrijwilligersfunctie bij de Verbindingsdienst in Drenthe, werd het enthousiasme van Gerjan Vos (35) aangewakkerd. Hij werd al snel gevraagd voor de functie coördinator in Groningen. In een paar jaar tijd bouwde hij samen met zijn team de Verbindingsdienst weer op, en zorgde hij ervoor dat deze nu uit een professionele ploeg vrijwilligers bestaat.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer
Een dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

Dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

29 september 2022

Elly Rademaker kwam ongeveer twee jaar geleden via haar vriendin van de bridgeclub in aanraking met de contactcirkel van het Rode Kruis. Haar jarenlange ervaring als secretaresse in het UMCG, waar ze ook veel belde, kwam hierbij goed van pas. Ze merkt dat er behoefte is aan die korte contactmomenten.

Lees meer