Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid

Geplaatst op 31 december 2021

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de ander je voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Wat doe jij in geval van nood?

Workshop Goed Voorbereid

De workshop Goed Voorbereid richt zich op de bewustwording en het aanleren van basale kennis.  Leerdoelen zijn:

• De deelnemers herkennen de meest voorkomende risico’s in hun directe leefomgeving
• De deelnemers kunnen voorbereidingen treffen om deze risico’s te voorkomen
• De deelnemers weten hoe te handelen tijdens een noodsituatie.

Afhankelijk van de gekozen werkvorm en het thema wordt invulling geven aan specifieke noodsituatie (bijv. het voorkomen van brand).

Rode Kruis aan Huis

Rode Kruis aan Huis is een nieuwe vorm van activerend huisbezoek. Het creëren of versterken van een netwerk waarop beroep gedaan kan worden in tijden van nood staat hierbij centraal.

EHBO op maat

Het doel van EHBO op maat is om EHBO ook voor bijzondere doelgroepen mogelijk te maken door ze in een korte tijd en op behoefte kennis van EHBO op te laten doen. Bij het Rode Kruis in Groningen kunt u een EHBO cursus volgens als u blind of slechtziend bent, maar ook als u doof bent. Ook geven wij EHBO cursussen aan jonge ouders of opa’s en oma’s (EHBO aan baby’s en kinderen).

Rode Kruis contactcirkel

Het doel van het dagelijkse contact onderling is dat een deelnemer in geval van nood niet langer dan een etmaal onopgemerkt blijft. Bij een contactcirkel kunnen naast uiteraard de telefoon ook andere, moderne middelen worden ingezet (denk bijvoorbeeld aan WhatsApp , chatmogelijkheden, etc.). Een verschil met de telefooncirkel is verder dat er bij de contactcirkel géén vrijwilliger is die de cirkel dagelijks begint en eindigt.

Meest recente berichten

Contactcirkel

25 oktober 2021

Het is prettig om te weten hoe het met iemand gaat. Zeker als diegenen kwetsbaar zijn, zoa...

Lees meer