Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Bijstand bij treinongeval door het Rode Kruis

Geplaatst op 04 april 2023

In de nacht van 3 op 4 april rukten hulpdiensten massaal uit om hulp te verlenen bij het treinongeval in Voorschoten waarbij tientallen gewonden zijn gevallen en één slachtoffer het niet heeft overleefd. Ook het Rode Kruis is opgeroepen om bijstand te verlenen.

Vanuit het Rode Kruis Hollands Midden gingen één noodhulpteam en twee bevolkingszorgteams ter plaatse in het kader van Grootschalige Geneeskundige Bijstand. Het noodhulpteam van het district Haaglanden heeft ook bijstand verleend omdat er melding werd gemaakt van veel inzittenden die gewond konden zijn.

Ter plaatse kon het noodhulpteam een aantal mensen helpen en nadat de laatste slachtoffers uit de trein bevrijd werden konden zij weer terug naar de verzamellocatie. Daar hebben zij een debriefing ontvangen van de teamleider.

Vrijwilligers van het noodhulpteam en bevolkingszorg staan dag en nacht klaar en zijn altijd oproepbaar om bij grote calamiteiten bijstand te verlenen. Wij zijn trots op de inzet van al deze vrijwilligers, dat we weten dat we altijd op hen kunnen rekenen.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, getroffenen en nabestaanden van dit ongeval en wij wensen hen kracht en sterkte toe.

*Foto is niet van deze inzet zelf, ter bescherming van de privacy, maar van een vergelijkbare oefensituatie.

Meest recente berichten