Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Buiten de Dijken

Geplaatst op 19 juli 2023

Tekst: Bianca Boon en foto’s: Soling Luong

Heb je nog niet eerder van Buiten de Dijken gehoord? Dat kan, want het is een nieuw festival in Waterland dat jaarlijks op zoek gaat naar nieuwe ideeën voor de wereld van morgen. Op 24 juni 2023 vond van 13.00 tot 23.00 uur de allereerste editie plaats op het strandje van het Hemmeland in Monnickendam.

Rode Kruis - ZaWa - Buiten de Dijken - Afbeelding 11

Er was een breed programma voor volwassen en jong publiek, met muziek, dans, theater, circus, verhalenvertellers en workshops. In de Line Up stonden een flink aantal artiesten, waaronder Sahand Sahebdivani & de Mezrab Storytelling School, Brassband De Baron en choreograaf Simon Bus. Ook de Nieuwe Helden, Singer-songwriter Tim Knol met zijn wandelclub en het Collectief Walden stonden te wachten om een voorstelling te geven. Voor de jongeren waren het Plan d- danstheater voor de Jeugd, het circus van Teatime Company en Sail a Future aanwezig. Daarnaast kwamen er  allerlei artiesten uit de buurt om een voorstelling te geven.

Rode Kruis - ZaWa - Buiten de Dijken - Afbeelding 10

Het festival was niet gek druk bezet, dit kwam waarschijnlijk omdat diezelfde dag ook het gratis toegankelijke Reuring festival in Purmerend gaande was. Voor het festival in Monnickendam moest gemiddeld € 35,- per ticket betaald worden. Fotografe Soling en schrijfster Bianca waren rond twee uur aanwezig en zijn eigenlijk gelijk richting de EHBO-post gelopen. Op  dat moment waren de twee collega´s Petra en Carolina aan het werk in de ziedende hitte. Gelukkig was het verkoelende water van het Monnickendammergat dichtbij.

Rode Kruis - ZaWa - Buiten de Dijken - Afbeelding 4

Ook boden de bosjes naast het strand wat schaduw, dus de strandstoeltjes werden massaal daarheen gesleept! Rond zes uur kwamen er twee collega´s ter versterking, gelukkig waren er geen bijzonderheden gebeurd. Een kennismaking met Osman Aslan, de coördinator van de EHBO-post, zat er voor ons niet in, want hij was met een gerust hart op vakantie, de post was immers deskundig bezet.

Het was een prachtige, maar snikhete dag, die zeker voor herhaling vatbaar bleek!

Meest recente berichten