Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Promotie Evenement Techniek 

Geplaatst op 30 januari 2024

Tekst en foto’s: Hidde Minkes

Vrijdag 17 november 2023 vond het tweedaagse Promotie Evenement Techniek (PET) plaats in Sportcentrum De Weyver in Hoogwoud, waarbij Yvon en Hidde zich als EHBO’ers hadden aangemeld. 

Het was redelijk op tijd opstaan want er stond tenslotte een ritje richting Hoogwoud op het programma. Na een mooie omleiding wegens wegwerkzaamheden arriveerde Hidde op tijd voor aanvang van het evenement. Yvon daarentegen had minder geluk maar kwam toch op tijd bij de sporthal aan. 

Na het inrichten van de hulppost en een verkenningsronde door de sporthal kon het werk beginnen. De verschillende stands waren al ingericht en klaar om de vele schoolkinderen te ontvangen. Met het evenement willen de scholen en deelnemende bedrijven de kinderen interesseren voor techniek, zodat ze later als vaklui aan het werk kunnen. Zo konden de kinderen onder meer leren hoe ze miniatuur robots konden programmeren, haargel maken in alle kleuren die je maar kon bedenken, racen in een F1-simulator, leren solderen en met behulp van een windmolen energie opwekken. 

De dag verliep gezellig en druk waarbij we enkele kleine verwondingen te verwerken kregen. Bij het solderen ging het nog wel eens fout doordat de kinderen voor het eerst te maken kregen met soldeerbouten, die natuurlijk heet waren met enkele brandblaren tot gevolg. 

Promotie Evenement Techniek Hoogwoud haargel fabriek
Promotie Evenement Techniek Hoogwoud robots besturen
Promotie Evenement Techniek Hoogwoud rode kruis vrijwilligster en kind op de simulator
Promotie Evenement Techniek Hoogwoud solderen
Promotie Evenement Techniek Hoogwoud windmolen energie opwekken

Meest recente berichten