Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Intocht Sinterklaas

Geplaatst op 30 januari 2024

Tekst en foto’s: Bieny Meinen

Zaterdag 18 november 14:00 uur. Ondanks de regen stonden veel kinderen samen met hun ouders in spanning te wachten op de komst van Sinterklaas. 

Terwijl de spanning met de minuut opliep, de wind de paraplu’s liet omklappen en de regen zorgde voor natte schoenen arriveerde plots de brandweer. Niet omdat er iets ergs was gebeurd, maar om de grote tent op de Bucht vast te zetten. Deze dreigde namelijk er vandoor te gaan met de wind en dat allemaal op het moment dat de stoomfluit van de pakjes boot al was te horen.

Intocht Sinterklaas brandweermannen

Het mocht de pret niet drukken, want langzaam maar zeker kwam de pakjesboot in zicht. 

Met veel gejuich werden Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen door burgemeester Jan Hamming en zijn vrouw die de Goede Sint begeleidden naar de grote tent. In de tent was het een drukte van jewelste met kinderen en hun mama’s en papa’s. Sinterklaas nam alle tijd om de vele toegestoken kinderhandjes te schudden en de Pieten deelden zakjes met pepernoten uit. Tussen de Pieten bevond zich ook Rolstoel-Piet die glutenvrije pepernoten bij zich had. Rode Kruis-vrijwilliger Bieny zorgde er voor dat dit nog even werd omgeroepen. 

Intocht Sinterklaas Rode Kruis tent en brandweer

Hierna barstte het feest los onder aanvoering van DJ Ray en Feest-Piet Fiësto. Er kon gedanst worden op de muziek van onder andere Elsa uit de film Frozen. Buiten werd heerlijke warme chocomel uitgedeeld, kon je terecht voor een heuse hindernisbaan voor de BMX-fiets, in de zweefmolen draaien, proberen de Kop van Jut te raken of even genieten van een suikerspin.

Intocht Sinterklaas Feest in de tent

Voor het Rode Kruis was het een rustige maar koude inzet. De kinderen hadden totaal geen last van de regen en kou. Sinterklaas was veel belangrijker. Eindelijk was de tijd aangebroken om de schoen te zetten in de hoop op dat deze gevuld zou worden met de cadeaus.

Meest recente berichten