Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Hemmeland Live

Geplaatst op 19 juli 2023

Tekst: Jozé van der Kolk en foto’s: Michiel Kockx

Zeg je “Hemelvaartsdag” in Monnickendam, dan zeggen de Monnickendammers  “Hemmeland Live”. Onlosmakelijk met elkaar verbonden: Hemelvaart en een Festival, georganiseerd door restaurant De Koperen Vis. Voorheen was het festival ook onder die naam bekend, maar met het groeien van de festiviteiten veranderde de locatie van de binnenstad naar het Hemmeland, waar voor deze gelegenheid maar liefst TWEE podia werden opgesteld aan de zijkanten van een indrukwekkende Mainstage!

Artiesten

De beste artiest voor het laatste moment bewaren was er dit jaar niet bij: het waren allemaal top artiesten. Ik noem even Wolter Kroes, Tino Martin, Mart Hoogkamer en de band Vangrail! Het was dan ook ‘Knoert gezellig en uitstekend georganiseerd’, volgens mijn zegsman Michiel Kockx. Hij was er namens het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland bij als aspirant EHV’er. Het was een leuke ploeg EHBO’ers, aldus Michiel. Er zijn een paar gekneusde enkels behandeld en verder was er veel vraag naar zonnebrandcrème, maar verder was het voor het team een vrij rustig evenement. Dat was voor de bezoekers wel anders: uiteraard kon men genieten van de totaal elf artiesten, maar er was voor de gelegenheid ook een roze ‘kerk’ opgeblazen waarin een zogenaamde Silent Disco plaatsvond! En als je zelf eens op het podium wilde kon dat; er was ook een Karaoke tent

Foodtrucks

Omdat het Festivalwheel niet werd opgezet, kon men helaas niet genieten van het beloofde fantastische uitzicht.  Waarom de attractie ontbrak was niet duidelijk. Wel waren er op het terrein een aantal foodtrucks aanwezig, dus op een lege maag dansen hoefde echt niet. Aan het tegengaan van de vervuiling was ook goed gedacht! Men kon de bekertjes kosteloos inruilen voor een schoon bekertje en er waren overal goede vuilnisbakken met afvalscheiding geplaatst. Hier werd ook aardig toezicht op gehouden, dus het terrein werd nagenoeg schoon achtergelaten.

Een zeer leerzame dag dus voor onze aspiranten en een gezellige middag voor Monnickendam en omstreken!

Rode Kruis - ZaWa - Hemmeland Live - Sfeer

Meest recente berichten