Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

HOPPAAA! Foodtruck Festival in Volendam

Geplaatst op 11 augustus 2022

HOPPAA! is een foodtruck festival georganiseerd door evenementenorganisatie Bruisend!

Onder leiding van Loek Hartog en Gera van Vliet worden food festivals door het hele land georganiseerd met een divers aanbod aan lekkere hapjes en drankjes.

In het weekend van 8 tot 10 juli vond de editie in Volendam plaats, in het sfeervolle Burgermeester Boelenspark. De twee ervaren Rode Kruisers Hidde en Onno waren zaterdag aanwezig op het festival om hulp te bieden waar nodig. Na zich bij de organisatie te hebben gemeld en zich op het terrein te hebben geïnstalleerd, maakten ze een verkennende ronde. Er waren nog weinig bezoekers, waardoor beide heren rustig alle aanwezige food trucks konden bekijken.

Zo weten we dat men op het festival kon genieten van verse houtoven pizza’s van de Pizza Stand, hot dogs geserveerd door Dogs ‘n Wheels, Black Angus biefstukken van Meat @ the Bar of geserveerd met garnalen bij Shrimp @ Meat. Ook waren er borrelplanken samengesteld door Love Bites of Mandy’s Borrelhoekje, tosti’s van Artostiek (met ook vegan opties!), Duitse worstjes van La Deutsche Vista en tot slot een authentieke saté van Indonesia Saté. Daarbij kon natuurlijk een lekkere cocktail van Buena Vista Cocktail club (ook zonder alcohol!), een wijntje of een speciaal biertje gedronken worden. Ook aan de zoetekauwen was gedacht, zij konden kiezen uit churros, crêpes, wafels, en Twister Chimny cake; een traditionele ronde Tsjechische cake.

Iedereen kon dus wel iets vinden naar zijn of haar smaak!

De dag begon rustig omdat het aardig waaide en de temperatuur nog even opgestookt moest worden. Naarmate de tijd verstreek begon de temperatuur te stijgen en werd het drukker en drukker. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes werd er genoten van de live muziek. Het festival kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer en de tafeltjes en kleedjes zaten vol met jonge gezinnen, vriendengroepen op stap, en gezellige buurtgenoten. Kinderen vermaakten zich op sjoelbakken en speeltoestellen. Ook was er de mogelijkheid voor kinderen om zich te laten schminken in de omgebouwde ambulance van Kinder Crea Truck waardoor er veel vrolijke leeuwen, spidermans, vlinders en meer rondrenden op het terrein. Het zonnetje scheen af en toe door de wolken en de sfeer in Volendam was goed. Niet onbelangrijk, zanger Jan Smit was komen genieten van al het lekkers en gaf spontaan een klein optreden.

Ondertussen werd het in de Rode Kruis tent drukker. De kinderen hadden de aanwezige speelplaats ontdekt, waardoor de nodige kleine verwondingen werden opgelopen en pleisters geplakt moesten worden. Er was even lichte paniek bij één van de ouders, omdat hun kind van een van de stellingen was gevallen. De Rode Kruis  post was gelukkig dichtbij en al gauw was alles weer in orde. Niet veel later zagen de heren het bewuste kind al weer op de schommel zitten en spelen met de andere kinderen. Gedurende de hele dag werd de Rode Kruis tent dus bezocht door zowel spelende kinderen, ouders, en standhouders met allerlei kleine verwondingen. Na een gezellige dag, waarbij beide heren ook van een aantal lekkernijen hebben genoten, keerden zij voldaan huiswaarts, op naar een volgende inzet.

Meest recente berichten