Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Marktstadrun

Geplaatst op 01 november 2023

Het was heet in Purmerend deze 10e september… Héél heet! Er werden temperaturen van boven de 30 graden voorspeld: reden om bij de jaarlijkse Marktstadrun de 10 km route te schrappen!

Er waren al verscherpte maatregelen aangekondigd, zoals extra EHBO en oplettende fietsers, maar dit bleek niet genoeg om ook de 10 km route verantwoord te laten lopen.

Robert Teunisse van de organisatie licht het besluit toe: “Wij hebben zelf dit besluit genomen, uiteraard wel in overleg met de gemeente en de GGD Zaanstreek/Waterland. De verantwoordelijkheid om de lopers gezond en veilig over de eindstreep te krijgen, woog bij ons heel zwaar“.

Eerder beginnen was geen optie: er zijn onder andere vergunningen nodig om de wegen rond het parcours af te zetten, maar ook als dát wel gelukt was binnen de korte tijd die er was, dan nóg was het onmogelijk een bedrijf te vinden dat midden in de nacht de nodige afzettingen zou willen plaatsen.

Na het afzetten van het parcours, het opzetten van de EHBO posten met deze keer extra veel water en de andere nodige voorbereidingen, konden de kinderen om 12.30 uur los bij de kidsrun! Een speciale loop voor kinderen in de basisschool leeftijd! Naast een medaille konden de kinderen met een verkregen muntje een ijsje halen bij Multi-ijs. Uiteraard streden ze ook om een plek op het podium in de verschillende leeftijdscategorieën. Daarna konden de volwassenen van start!

Rode Kruis met de tenten op Marktstadrun

Gezien de weersomstandigheden was 5 km hardlopen al aardig pittig! Vincent Besseling en Thomas Schreuder deden er 17 minuten en19 seconden over: goed voor een gedeelde eerste plaats! De snelste dame was Esther Klok, met een tijd van 19:34. Van de 633 deelnemers kwam de laatste na 43 minuten en 14 seconden over de streep op de Koemarkt!

Onze EHBO man Sander de Haas, die op een buitenpost met heel veel water stond, vertelde: “Het water ging heel gretig. Bij de buitenpost was het niet druk. Op de Koemarkt hadden we wel wat te doen: één persoon is meegenomen door een ambulance.  Op het parcours was ook een deelnemer onwel geworden. Ook daar is een ambulance bij geroepen. Het was een leerzame maar ook warme inzet!”

Rode Kruis evenement Seniorenrollatorloop

Andere wandelroutes

Deze inmiddels alweer 11de editie kende ook drie nieuwe leuke wandelroutes: voor mensen die liever wat rustiger door de stad liepen waren er routes van 15 en 25 kilometer uitgezet. Ook was er een route van 7 km, speciaal voor families, waarbij genoeg ruimte was om even bij te komen terwijl Spurd (Sport Purmerend) voor de jongste wandelaars voor leuk vermaak zorgde.

Er was ook een speciale Rollatorloop: een gezellige, ongedwongen wandeling van 2,5 km voor mensen met een rollator of scootmobiel. Ook voor deze deelnemers was er een medaille, een muntje voor een ijsje én een kopje koffie of thee!

Alle deelnemers en organisatie kunnen terugkijken op een mooi event.

Rode Kruis met de Buitenpost tijdens Marktstadrun

Meest recente berichten