Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Misset Horeca Terras Top 100

Geplaatst op 11 augustus 2022

Hoe gaat de Terras Top 100 in zijn werk

Nadat een horecaondernemer zich heeft aangemeld, wordt deze bezocht door een onafhankelijke, deskundige vak- en hoofdjury van de Misset Horeca Magazine organisatie. Om in aanmerking te komen voor deelname dient het terras te voldoen aan een aantal eisen: een minimum van 40 stoelen, vrije toegankelijkheid tot het terras, bediening aan tafel, minimaal vijf dagen geopend tijdens het hoogseizoen, en het terras dient zich in de buitenlucht te bevinden.

Tijdens het bezoek van de juryleden wordt er onder meer gelet op gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering, ondernemerschap.

Om de geleverde service en de daaropvolgende beoordeling objectief te houden, worden de terrassen ook bezocht door een mystery guest. Uit de gezamenlijke beoordelingen wordt vervolgens een selectie gemaakt voor een tweede ronde. Bij deze tweede ronde worden de betreffende horecaondernemingen alleen bezocht door de hoofdjuryleden, waarna uiteindelijk een voorlopige (geheime) top 5 wordt samengesteld.

Omdat de Terras Top 100 in 2021 werd gewonnen door het Purmerendse Brasa, van eigenaar Arwin Versteune, mocht deze het evenement voor 2022 organiseren in samenwerking met het Misset Horeca Magazine en hoofdsponsor Lipton (In 2019 was Brasa tweede geworden). Op het evenement zelf wordt vervolgens de winnaar bekend gemaakt.

Voor de horecaondernemers zit er een positief verhaal aan de deelname vast. De media-aandacht die volgt uit een hoge plaatsing vergroot de zichtbaarheid van de onderneming. Tevens is het een goede manier om gasten die zich bij de zaak betrokken voelen aan de zaak te binden. Tot slot weet de klant dat je met een gerust gevoel naar het terras/restaurant kunt gaan, en dat is altijd prettig.

Rode Kruis

Tijdens het evenement stonden de kundige Linda, Hidde en Onno paraat om hulp te bieden waar nodig. Aan het begin van het evenement was het rustig en genoten de deelnemers (en ook de Rode Kruisers) van een hapje, drankje en de gezellig funky muziek van Female Fusion op het podium.

Omdat er drie Rode Kruis-vrijwilligers waren, was besloten om beurtelings een ronde over het evenemententerrein te lopen. Op een aantal pleisters en een deelnemer die iets te veel in het glaasje had gekeken, en die door het Rode Kruis naar zijn collega’s werd begeleid, na, hebben zich (gelukkig) geen schokkende zaken voorgedaan. Hiermee mag gezegd worden dat het horecapersoneel zich keurig heeft gedragen.

Rode Kruis vrijwilligers Linda, Hidde en Onno Misset Top 100

De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door De Veranda van eigenaren Eugène van Angelbeek en Arjen Kräwinkel uit Amsterdam, met een terras gelegen aan de rand van de stad en het Amsterdamse Bos. Om 20:30 uur zat het evenement erop, werden de materialen weer in de bus geladen en teruggebracht naar het Rode Kruis gebouw. Met een voldaan gevoel bedankte iedereen elkaar voor de fijne samenwerking en ging ieder zijn eigen weg richting huis.

Rode Kruis winnaars Misset Top 100

In 2023 is het dus aan De Veranda om het evenement samen met het Misset Horeca magazine te organiseren. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op www.missetterrastop100.nl.

Meest recente berichten