Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Reuring festival

Geplaatst op 05 oktober 2022

24 – 26 juni 2022

Purmerend

Het Reuring Festival is een internationaal zomerfestival dat sinds 2002 ieder jaar voor de zomervakantie plaatsvindt in Purmerend. Op binnen- en buitenpodia op diverse locaties in de stad én festivalhart Leeghwaterpark  kunnen tienduizenden bezoekers genieten van grote en kleine (straat-) theatervoorstellingen en livemuziek tijdens dit meerdaagse festival. 

De opening van Reuring 2022 had niet spectaculairder gekund: het muzikale vuurwerk en de drums van Les Commandos Percu waren tot in de verre omtrek te horen. Het is duidelijk: Purmerend is één en al Reuring. Ook in de binnenstad maak je vier dagen lang van alles mee. Met dans, livemuziek, straattheater. Er waren verschillende optredens met bekende namen zoals Flemming, Maan, Meau, Rondé en Froukje. Eigenlijk te veel om alles te kunnen zien!

Reuring recycled

In het Amfitheater kon je deze Twintigste Editie van de Reuring extra comfortabel zitten! Vrijwilligers hadden van alle oude banners en vlaggetjes die in de loop der jaren gebruikt waren kussentjes gemaakt voor in het Amfitheater. 

Beemstermolen

Bijzonder bij deze editie is een enorme kartonnen “Beemstermolen”. 

Dagenlang zijn vrijwilligers samen met de Franse kunstenaar Olivier Grossetête bezig geweest om de molen te bouwen. Hij stond dan ook in volle glorie te shinen op de Koemarkt. 

Dit mocht helaas niet lang duren, want in de nacht van zaterdag op zondag stortte het kunstwerk helaas door de hevige regenval in. 

Natuurlijk waren ook onze vrijwilligers weer aanwezig op het festival. 

Ondanks dat het superdruk en een te gek festival was, hadden onze collega’s van het Rode Kruis het aangenaam rustig en konden ook zij genieten van alle fijne vertier en plezier in Purmerend. 

Tekst: Bianca Boon

Meest recente berichten