Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Van het Bestuur

Geplaatst op 19 juli 2023

Tekst: Xander Grosmann

Zondag 25 juni, een rustige zondag. Ik zou net met mijn gezin even bij Reuring gaan kijken wanneer om 13.32 uur mijn mobiel gaat met een melding voor NHT, nieuwe Wal 1, Hoorn.

Na enige onduidelijkheid over de melding zeg ik thuis: ‘Sorry, ik moet nu weg voor het Rode Kruis’ en weg ben ik. Aangekomen bij het gebouw zitten Jeffrey en Rodger al in de bus, ik stap in en nadat ook Albert is gearriveerd gaan wij rijden. Onder Prio naar Hoorn: Blauw aan en gáán!

Onderweg valt het mij op hoeveel mensen niet in de gaten hebben dat wij er langs willen. Ik weet uit ervaring dat zelfs in een brandweer auto sommige mensen het nog niet in de gaten hebben wanneer je met toeters en bellen achter ze rijdt. Maar goed, een Rode Kruis bus is niet een alledaags gezicht en dan ook nog een waar geluid uit komt en blauwe lichten op flitsen. Aangekomen op de locatie worden wij opgevangen en mogen wij ons bij een aantal ambulances voegen om vervolgens het terrein op te kunnen richting de finish van de Ironman. De Ironman is een Triatlon serie over de hele wereld, met een totale duur van tenminste 8 uur! Deze zondag 25 juni was het een zeer zonnige dag met temperaturen van 30 – 32 graden.

Collega’s van o.a. West-Friesland waren al gearriveerd en wij voegen ons bij de rest, zetten onze tent op en richten alles in. Na een korte briefing komen de eerste mensen al bij de post. Het is echt snikheet bij de finish, vol in de zon. Een persoon met een gebroken schouder (al voor de wedstrijd gebeurd) en meerdere mensen bevangen door de hitte komen voorbij op de post. Na een aantal mensen te hebben geholpen, mag ik mij met Albert voegen bij de finish waar nog zo’n 75 mensen binnen moeten komen en waar nog niets over bekend is. Gelukkig valt het verder wel mee, wij proberen iedereen te scannen en te koelen met wat ijswater. Een persoon heeft medische hulp nodig en verder bleef gelukkig iedereen op hun benen staan Voor ons loopt de inzet ten einde, er volgt een debriefing en wij breken de tent weer op. Maar eerst nog even een ijsje halen bij de Mac.

Namens het bestuur willen wij alle vrijwilligers bedanken voor deze inzet. In het bijzonder Andrew en Lisette die achter de schermen een hoop hebben geregeld.

Meest recente berichten