Twente
Word vrijwilliger Doneer

Een voorbeeld voor anderen

Geplaatst op 30 april 2024

Stel je voor, je wordt op een goede dag gebeld door iemand die je niet kent en die vertelt jou dat hij een groot bierfeest aan het organiseren is en daarbij een inzamelingsactie wil houden voor jouw organisatie. Is dat cool? Wij vinden dat bijzonder cool! Het gebeurde ons 2 weken terug. Bert Kuperus, rechercheur bij de politie en in zijn vrije tijd een groot speciale bieren-liefhebber, vertelde ons geld te willen ophalen voor Rode Kruis Twente met een speciaal doel: voedselhulp aan Twentse kinderen. Bert: “Ik weet hoeveel armoede er heerst en dat staat dicht bij de deur. Ik heb zelf 3 kinderen en die hebben nooit wat tekort gehad en er zijn genoeg kinderen die niets hebben. Daar wil ik graag iets voor doen.”

Bert is dit jaar 25 jaar hobbymatig bezig met speciaalbier, tijd dus voor een speciaal feestje. Hij organiseerde in 1999 zijn eerste bier-event. Bierclubs, masterclasses, proeverijen, blind bier proeven, bierdiners, alles wat je maar kunt bedenken met bier heeft hij in de wereld gezet. In al die jaren is hij zeg maar een heuse bier-celebrity geworden. De gasten die op zijn jubileumviering kwamen, vroeg hij te doneren voor het Rode Kruis. Eerder heeft Bert met zijn evenementen ook al voor andere goede doelen ingezameld maar nu wil hij het specifiek aan een doel dichtbij schenken.

Iedereen kan helpen

“Ik heb altijd al iets met de medemens gehad, of het nu mensen zijn met een beperking of met een ziekte, ik heb altijd goede doelen gesteund. Ik wil ook graag laten zien dat het werkt en misschien dat het een voorbeeld voor anderen kan zijn want de mensen die ik ken, hebben het allemaal goed. Ik had de genodigden gezegd dat ze niets hoefden mee te nemen voor mij, dat ik liever had dat ze iets in de Rode Kruis donatiebox zouden doen. Zo hebben we samen € 1.250,- opgehaald. Verder ben ik op de avond zelf veel aangesproken met “Goh, wat goed dat je dat zo doet” .

Meer weten over lokaal doneren aan het Rode Kruis Twente? Stuur een email naar info.twente@rodekruis.nl
Meer weten over speciaalbieren en The Dutch Beer Ambassador? Hij is actief op Facebook.

Meest recente berichten