Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Alblasserwaard

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Alblasserwaard

Rode Kruis Alblasserwaard

Locatie Alblasserwaard is actief in Gemeentes Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht.

Op locatie Alblasserwaard verzorgen we onder andere EHBO-lessen, lessen voor vrijwilligers van het Bevolkingszorgteam en het Noodhulpteam en leiden we Evenementen Eerstehulpverleners op.

En denk je misschien na over vrijwilligerswerk, maar weet je niet wat je zoekt? Het Rode Kruis locatie Alblasserwaard heeft voor ieder wat wils. Ben je heel af en toe beschikbaar of zoek je juist iets voor meerdere uren of zelfs dagen per week? Bij ons kun je terecht. Ook als je alleen beschikbaar bent voor af en toe een project, dan zouden we je al graag ontmoeten. Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag? Mail naar info.alblasserwaard@rodekruis.nl, bel naar 078 615 39 39 of stuur een bericht naar 06-10742416.

Contact Rode Kruis Alblasserwaard

Vrijwilliger worden in Alblasserwaard?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Alblasserwaard?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Alblasserwaard

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Alblasserwaard

EHBO:

Wat doet het Rode Kruis nu allemaal? We geven opleidingen voor onder andere EHBO, Eerste hulp aan kinderen, reanimatie en modules zoals wandelletsel of sportletsel. Dat geven we aan onze vrijwilligers, maar ook voor externe partijen zoals bedrijven, kinderdagverblijven en (sport)verenigingen. De lessen worden gegeven door gecertificeerde Rode Kruis instructeurs.

Ook onze Evenementenhulp vrijwilligers zijn zichtbaar bij  zowel regionale als landelijkje evenementen. Als een lokale organisatie, (sport)vereniging of bedrijf activiteiten heeft waarbij EHBO-ers nodig zijn, kunnen ze bij ons een aanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan de avondvierdaagse, atletiekverenigingen, wielerrondes of grotere evenementen zoals Baggerfestival in Sliedrecht.

Basis Onderwijs:

Onze Rode kruis afdeling verzorgt (gast)lessen voor het basisonderwijs:

  • De Red Cross Quest, een speurtocht door EHBO land;
  • 112 gastles
  • Opleiding EHBO kun je Leren (bovenbouw)

Goed Voorbereid:

Ook in een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt ook je voor te bereiden op noodsituaties zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Met verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden door de vrijwilligers van onze afdeling helpen we met name verminderd zelfredzamen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Dit wordt gedaan door de groep vrijwilligers van Goed Voorbereid.

Dit doet het Rode Kruis in Alblasserwaard

Bike-Team

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met…

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Alblasserwaard

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Alblasserwaard

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Alblasserwaard

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Alblasserwaard

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Alblasserwaard

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Alblasserwaard organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen