Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Alblasserwaard

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Alblasserwaard

Rode Kruis Alblasserwaard

Per 1 januari 2017 is de Rode Kruis afdeling Alblasserwaard opgericht met het doel om de regionale lokale Rode Kruis afdelingen bestuurlijk te fuseren naar 1 afdeling. Bij deze besturenfusie zijn de taken en bevoegdheden van de besturen samengevoegd tot 1 bestuur, aangesteld door het district. Door de samenvoeging van diverse kleine afdelingen werd een duurzame oplossing gevonden voor de bestuurlijke kwetsbaarheid, daarbij rekening houdend, de meest optimale vorm van samenwerking van diverse afdelingen onderling.

Onder de afdeling Rode Kruis Alblasserwaard zijn de locaties Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Gorinchem samengevoegd. Hieronder vielen ook kleine afdelingen in de Alblasserwaard zoals: Streefkerk, Nieuwpoort enz.

Door de samenvoeging  en herstructurering van de regionale afdelingen ontstond er een grote krachtige professionele Rode Kruis afdeling die de hele regio kan bedienen.

Sinds januari 2020 heeft de afdeling een nieuw afdelingsgebouw aan de Buitendijks 2 in Papedrecht. Een centrale locatie op de grens van Sliedrecht en Papendrecht waar we alle Rode Kruis activiteiten kunnen ontplooien en tevens opslag hebben van alle materialen en de bus.

De waarde van vrijwilligers voor het Rode Kruis is groot. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers. Het is fijn dat mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven. Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan helpen wij!

Contact Rode Kruis Alblasserwaard

Vrijwilliger worden in Alblasserwaard?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Alblasserwaard?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Alblasserwaard

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Alblasserwaard

EHBO:

Wat doet het Rode Kruis nu allemaal? We geven opleidingen voor onder andere EHBO, Eerste hulp aan kinderen, reanimatie en modules zoals wandelletsel of sportletsel. Dat geven we aan onze vrijwilligers, maar ook voor externe partijen zoals bedrijven, kinderdagverblijven en (sport)verenigingen. De lessen worden gegeven door gecertificeerde Rode Kruis instructeurs.

Ook onze Evenementenhulp vrijwilligers zijn zichtbaar bij  zowel regionale als landelijkje evenementen. Als een lokale organisatie, (sport)vereniging of bedrijf activiteiten heeft waarbij EHBO-ers nodig zijn, kunnen ze bij ons een aanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan de avondvierdaagse, atletiekverenigingen, wielerrondes of grotere evenementen zoals Baggerfestival in Sliedrecht.

Basis Onderwijs:

Onze Rode kruis afdeling verzorgt (gast)lessen voor het basisonderwijs:

  • De Red Cross Quest, een speurtocht door EHBO land;
  • 112 gastles
  • Opleiding EHBO kun je Leren (bovenbouw)

Goed Voorbereid:

Ook in een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt ook je voor te bereiden op noodsituaties zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Met verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden door de vrijwilligers van onze afdeling helpen we met name verminderd zelfredzamen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Dit wordt gedaan door de groep vrijwilligers van Goed Voorbereid.

Dit doet het Rode Kruis in Alblasserwaard

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Alblasserwaard

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Alblasserwaard

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Alblasserwaard

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Alblasserwaard

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Alblasserwaard

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Alblasserwaard organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen