Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

144 studenten van de UvA volgen reanimatiecursus Rode Kruis

Geplaatst op 25 april 2023

Deze week volgen in totaal 144 studenten van de UvA de reanimatiecursus van het Rode Kruis. Het project is opgezet door de Studentendesk van het Rode Kruis in Amsterdam in samenwerking met het Student Impact Centre van de UvA.

Pepijn, voorzitter van de Studentendesk: ‘Bij een hartstilstand is het ontzettend belangrijk dat een reanimatie binnen 6 minuten wordt gestart. Het is dus van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Door deze actie met de UvA zijn in drie dagen tijd 144 studenten in Amsterdam opgeleid. Een hele mooie samenwerking met de UvA waar we heel trots op zijn.’

Cursus reanimeren

De studenten volgen de officiële cursus reanimeren van het Rode Kruis. Tijdens die vier uur durende opleiding leren ze wat je moet doen als iemand bewusteloos is of een hartstilstand heeft. Ze leren hoe je een hartmassage en mond-op-mondbeademing geeft en hoe je een AED gebruikt.

Mooie samenwerking

Dat de samenwerking tussen de UvA, het EHBO-team van het Rode Kruis en de studentendesk een goede stap was, bleek uit de vele aanmeldingen. Al binnen vier dagen hadden 280 studenten zich aangemeld! Daarop besloot de UvA de oorspronkelijk 72 beschikbare plekken te verdubbelen naar maar liefst 144 en wordt er gesproken over een vervolg.

Wil je ook een cursus bij het Rode Kruis in Amsterdam of Amstelveen volgen, bekijk hier het volledige aanbod EHBO-cursussen in de regio.

Meest recente berichten

Rode Kruis wil voedselhulp in Amsterdam opschalen

3 april 2023

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023.

Lees meer