Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Over Rode Kruis Amsterdam-Amstelland

Het Rode Kruis district Amsterdam-Amstelland maakt deel uit van het Nederlandse Rode Kruis. Een klein team van beroepskrachten en ruim 1100 vrijwilligers zetten zich in voor het Rode Kruis in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. In Amsterdam is ook een studentendesk van het Rode Kruis actief.

Onze ambassadeurs

Hans Brouwer en Ferry Houterman zijn ambassadeurs voor het Rode Kruis Amsterdam. Zij hebben elk hun eigen motivatie waarom ze zich voor het Rode Kruis Amsterdam gaan inzetten.

Ferry Houterman
Ferry Houterman is de ambassadeur voor taakveld Eerste Hulp. In het dagelijks leven is hij naast bedrijfscommissaris, maatschappelijk bekend als voormalig fractievoorzitter in de gemeenteraad en als voorzitter van de Amsterdamse MKB en bestuurder van de kamer van koophandel. Momenteel is hij gepassioneerd VVV-atcb voorzitter om het toerisme in onze hoofdstad te stimuleren. Kortom, deze ambassadeur kent het bedrijfsleven in Amsterdam. Hij weet hoe belangrijk Eerste Hulp inzetten zijn voor alle bedrijven en organisaties in Amsterdam.

“Het Rode Kruis is voor mij al jarenlang synoniem met redders in nood bij rampen/crisis in onze hoofdstad en een veilige stand-by bij als hulpverleners tijdens de vele grote evenementen die we organiseren. Ambassadeur wordt je met hart en ziel om dit belangrijke vrijwilligerswerk een steun in de rug te geven en een brug te slaan om nieuwe groepen nog dichter bij ons Rode Kruis te brengen.”

Hans Brouwer
Hans Brouwer behoort tot de top van de Amsterdamse creatieve ondernemers. Hij is directeur van MassiveMusic met vestigingen in New York, Los Angeles, Shanghai en Amsterdam. Ook is hij lid van de Club van 12, een initiatief van 12 creatieve ondernemers die zich inzetten voor Amsterdam. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat de kracht van het Rode Kruis en haar vrijwilligers is op het gebied van het opsporen van vermiste personen. Hij is dan ook de ambassadeur voor taakveld Rampenhulp en Restoring Family Links. Hans Brouwer heeft de Amsterdam Business Award 2011 gewonnen.

“Vijf jaar geleden kreeg ik te maken met een vreselijke gebeurtenis omdat het zusje van mijn vrouw zoek was in de bergen van Noorwegen. Toen wij het telefoontje kregen was de eerste reactie natuurlijk dat we er meteen heen moesten om te zoeken. Bij aankomst bleken we terecht te komen in een geoliede reddingsactie die opgezet was door het Rode Kruis en waar in de 5 dagen dat gezocht is uiteindelijk 2000 vrijwilligers hebben geholpen. Er waren mensen bij die 250 km verderop woonden en vrij namen van hun werk om mee te zoeken. Het was enorm indrukwekkend.”

Bestuur

Voorzitter De heer J.O. Straub
Bestuurslid Finance, Planning & Control / Vice-Voorzitter De heer C.J.L. Baltussen
Bestuurslid Algemeen Mevrouw J.M.V. Vermue
Bestuurslid Hulpverlening Mevrouw M.R. Sarucco
Bestuurslid Algemeen Mevrouw P. Pahladsingh
Bestuurslid Algemeen De heer M. Bani-Aman

De heer E.C. Traa en R.J. de Boer zijn per 1 september afgetreden volgens het rooster van aftreden. 

Medewerkers

Algemeen nummer: 020-6226211.

Districtsmanager Suzanne Segaar
Operationeel Teamleider Vilja Machgielsen
Management Assistente Sonja Vuijst
Districtscoördinator Medische Ondersteuning en Noodhulp Jaap Broersma
Coördinator Hulpverlening Noodhulp Ester Forcolin (tijdelijk)
Coördinator Hulpverlening Evenementenhulp Sandra Koning en Martijn de Jong
Coördinator Hulpverlening Opvang Rob Treffers
Coördinator Vrijwilligersmanagement Patricia Bosch
Districtscoördinator Psychosociale Ondersteuning Mirjam Kessen
Coördinator Hulpverlening PSO Rieneke de Man en Sara Hoogerdijk
Districtscoördinator Integrale Hulpverlening Annelies de Jong
Coördinator Hulpverlening Ondersteuning Ongedocumenteerde Migranten Mirre Beek
Coördinator Hulpverlening Voedsel  Sarah Vollmer-Roose en Lola Verkuil
Coördinator Hulpverlening Iqbal Hussein
Projectleider EHBO, Educatie en Hor Dila Nurtas
Projectleider Begeleid Vervoe
r Claudia Lambregtse
Communicatieadviseur Elles van Velde

Weten welke Rode Kruis afdeling in Amsterdam-Amstelland in jouw buurt zit?

Wil je weten bij welke Rode Kruis-afdeling jij kunt aankloppen voor hulp of waarbij je kunt solliciteren als vrijwilliger? Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Amsterdam-Amstelland.