Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie Amsterdam

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Amsterdam

Rode Kruis Amsterdam

In tijden van nood staat niemand alleen. Dat is wat we als Rode Kruis nastreven. Al 150 jaar. Bij jou in de buurt doen we dat door mensen voor te bereiden op noodsituaties en hen te helpen als er nood aan de man is.

Onze zeven grondbeginselen, waaronder menslievendheid en neutraliteit, zijn daarbij onze leidraad. Want als je hulp nodig hebt, wat is er dan fijner dan te weten dat je op Rode Kruis-vrijwilligers in Amsterdam kunt rekenen?

En denk je misschien na over vrijwilligerswerk, maar weet je niet wat je zoekt? Het Rode Kruis locatie Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Ben je heel af en toe beschikbaar of zoek je juist iets voor meerdere uren of zelfs dagen per week? Bij ons kun je terecht. Ook als je alleen beschikbaar bent voor af en toe een project, dan zouden we je al graag ontmoeten. Neem contact met ons op!

Onze ambassadeurs

Hans Brouwer en Ferry Houterman zijn ambassadeurs voor het Rode Kruis Amsterdam. Zij werden tijdens het benefietgala op 8 december 2008 in de Beurs van Berlage feestelijk geïntroduceerd. Zij hebben elk hun eigen motivatie waarom ze zich voor het Rode Kruis Amsterdam gaan inzetten.

Ferry Houterman
Ferry Houterman is de ambassadeur voor taakveld Eerste Hulp. In het dagelijks leven is hij naast bedrijfscommissaris, maatschappelijk bekend als voormalig fractievoorzitter in de gemeenteraad en als voorzitter van de Amsterdamse MKB en bestuurder van de kamer van koophandel. Momenteel is hij gepassioneerd VVV-atcb voorzitter om het toerisme in onze hoofdstad te stimuleren. Kortom, deze ambassadeur kent het bedrijfsleven in Amsterdam. Hij weet hoe belangrijk Eerste Hulp inzetten zijn voor alle bedrijven en organisaties in Amsterdam.

“Het Rode Kruis is voor mij al jarenlang synoniem met redders in nood bij rampen/crisis in onze hoofdstad en een veilige stand-by bij als hulpverleners tijdens de vele grote evenementen die we organiseren. Ambassadeur wordt je met hart en ziel om dit belangrijke vrijwilligerswerk een steun in de rug te geven en een brug te slaan om nieuwe groepen nog dichter bij ons Rode Kruis te brengen”

Hans Brouwer
Hans Brouwer behoort tot de top van de Amsterdamse creatieve ondernemers. Hij is directeur van MassiveMusic met vestigingen in New York, Los Angeles, Shanghai en Amsterdam. Ook is hij lid van de Club van 12, een initiatief van 12 creatieve ondernemers die zich inzetten voor Amsterdam. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat de kracht van het Rode Kruis en haar vrijwilligers is op het gebied van het opsporen van vermiste personen. Hij is dan ook de ambassadeur voor taakveld Rampenhulp en Restoring Family Links. Hans Brouwer heeft de Amsterdam Business Award 2011 gewonnen,

“Vijf jaar geleden kreeg ik te maken met een vreselijke gebeurtenis omdat het zusje van mijn vrouw zoek was in de bergen van Noorwegen. Toen wij het telefoontje kregen was de eerste reactie natuurlijk dat we er meteen heen moesten om te zoeken. Bij aankomst bleken we terecht te komen in een geoliede reddingsactie die opgezet was door het Rode Kruis en waar in de 5 dagen dat gezocht is uiteindelijk 2000 vrijwilligers hebben geholpen. Er waren mensen bij die 250 km verderop woonden en vrij namen van hun werk om mee te zoeken. Het was enorm indrukwekkend.”

Contact Rode Kruis Amsterdam

Vrijwilliger worden in Amsterdam?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Amsterdam?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis locatie Amsterdam

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Amsterdam

Dit doet het Rode Kruis in Amsterdam

Op Koers

“Ervaar je veel problemen, maar weet je niet hoe je deze kunt oplossen?” “Vind je het lastig o…

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp

De ambitie van het Rode Kruis is om dé humanitaire noodhulporganisatie in Nederland te zijn. In Ned…

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Amsterdam

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Amsterdam

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Amsterdam

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Amsterdam

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Amsterdam

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Amsterdam organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen