Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Voedselhulp Amsterdam

Helaas zijn er in Nederland veel mensen die niet of amper genoeg geld hebben om eten te kopen. Dat geldt ook voor sommige inwoners van Amsterdam. Het Rode Kruis helpt de meest kwetsbare mensen die niet terecht kunnen bij de bestaande formele hulpverlening, zoals de Voedselbank. Deze mensen kunnen de extra ondersteuning hard gebruiken maar missen bijvoorbeeld de juiste papieren of vallen op een andere manier tussen de wal en het schip. 

Ons voedselprogramma startte in april 2020, toen we lokale initiatieven gingen ondersteunen die voedsel verstrekken aan kwetsbare Amsterdammers. Bijna vier jaar later werken we nog steeds samen met de lokale voedselpartners maar worden de boodschappenkaarten niet meer fysiek via de partners uitgedeeld. De partners brengen ons in contact met de meest kwetsbare mensen, wij versturen vervolgens maximaal zes maanden lang wekelijks een digitale boodschappenkaart. Met deze digitale kaart kunnen zij zelf kiezen welke boodschappen ze het hardste nodig hebben om iedere dag een maaltijd op tafel te zetten.   

In 2023 heeft het Rode Kruis in Amsterdam ruim 5.000 mensen ondersteund. In dat jaar werden ruim 80.000 boodschappenkaarten uitgedeeld. 

Meer informatie over voedselhulp

Wil je meer informatie over de voedselhulp van het Rode Kruis in Amsterdam, neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via: heretohelp.amsterdam@rodekruis.nl.

Meest recente berichten