Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

5 vragen over voedselhulp

Geplaatst op 16 november 2022

Al sinds 2020 kunnen bewoners van Amsterdam en Amstelland rekenen op voedselhulp van het Rode Kruis. Hoezo geven we in een land als Nederland voedselhulp? En wat kun jij doen om te helpen?

1. Waarom geeft het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland voedselhulp?

Mede door de hogere energiekosten en inflatie leven naar schatting 120.000 mensen in Amsterdam-Amstelland onder de armoedegrens. Een veelal onzichtbare groep mensen die moeite heeft om rond te komen en voldoende eten op tafel te zetten. Onder wie mensen die niet terecht kunnen bij de Voedselbank of de weg ernaar toe niet weten te vinden.

2. Wie krijgen voedselhulp?

Wij geven voedselhulp aan mensen die niet in aanmerking komen voor andere voedselhulp. Als je met een aantoonbare reden in de problemen bent gekomen en nergens anders terecht kunt, zullen we samen met jou kijken naar een oplossing.

3. Wat krijgen ze?

Via ruim 20 partners door heel Amsterdam krijgen mensen voedselkaarten ter waarde van € 17,50. Hiermee kunnen ze zelf bij Albert Heijn kopen waar zij behoefte aan hebben. Niemand ziet dat je noodhulp hebt gekregen als je betaalt met een voedselkaart. Vanwege inflatie hebben we het bedrag van de kaarten onlangs verhoogd van € 15 naar € 17,50. Een aantal partners stelt ook pakketten samen met voedsel waar hun doelgroep behoefte aan heeft.

4. Ik/mijn gezin heeft niet genoeg te eten. Waar kan ik terecht?

Je kunt mailen naar receptieamsterdam@redcross.nl of bellen op 020 62 26 211. Wij kijken dan samen met je naar de mogelijkheden.

5. Hoe kan ik voedselhulp door het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland steunen?

Je kunt geld geven door de QR-code te scannen:

QR code Voedselhulp Rode Kruis Amsterdam Amstelland

Maak je liever zelf geld over? Dat kan op rekeningnummer NL79 RABO 0142858196, ten name van Rode Kruis Amsterdam-Amstelland onder vermelding van “Voedselhulp”.

Elke euro gaat rechtstreeks naar degene die hulp nodig heeft. Omdat we met voedselkaarten werken, zijn er geen logistieke kosten voor dozen, inpakken en transport.

Meer zien over voedselhulp

Bekijk het EenVandaag item met Regina Mac-Nack van de Voedselbank in Zuidoost. Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland steunt het project met voedselkaarten.

Voedselbank Amsterdam Zuidoost van Regina Mac-Nack

Meer lezen over voedselhulp

Meest recente berichten