Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

De studentendesk in actie

Geplaatst op 20 februari 2024

De afgelopen tijd heeft de Studentendesk Amsterdam zich volop ingezet om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Met de organisatie van diverse evenementen hebben ze in korte tijd in december meer dan €2000 opgehaald. Hier volgt een korte update over de activiteiten van de de maand december! 

Tekst: Ruben Lanjouw – studentendesk Rode Kruis Amsterdam

Op 23 december hebben we samengewerkt met Primo, die een groot Kerstgala voor meer dan 700 mensen in Amsterdam-Noord organiseerde. We hebben meegeholpen met het scannen van kaartjes en Polaroidfoto’s verkocht, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het Rode Kruis Amsterdam. Het werd een groot succes; veel feestgangers steunden het initiatief door een mooie foto te kopen. Een deel van de opbrengst van het gala zelf ging ook naar het Rode Kruis, wat resulteerde in een hele mooie opbrengst! 

Statiegeldactie

Na het succes van vorig jaar hebben we ook begin 2024 een geslaagde statiegeldactie gehouden op campus Uilenstede in Amstelveen. We hebben posters gemaakt en opgehangen, waardoor de actie nog meer bekendheid kreeg dan vorig jaar. Studenten reageerden positief. We hebben een aanzienlijke hoeveelheid kratten, blikjes en plastic flesjes ingezameld. Bij het inleveren moesten we zelfs van supermarkt wisselen vanwege de grote hoeveelheid die we hadden! Na twee keer rijden hebben we alle statiegeldbonnen verzameld en kwamen uit op een prachtig bedrag van €897. 

Extra taalles op de opvang

In samenwerking met de opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Amsterdam Noord zijn we kortgeleden gestart met een klein project om studenten extra taalles te laten geven aan vluchtelingen. Hiermee helpen we hen om de taal beter te leren en bieden we studenten meer inzicht in de medemens. De eerste sessie was een groot succes! 

Kroegcollege

Ook hebben we begin december een kroegcollege over winterdepressie georganiseerd voor studenten en Rode Kruisers, onder het genot van warme chocolademelk. Universitair docent Tonny Mulder, gespecialiseerd in de werking van de hersenen, gaf een interactieve lezing en deelde waardevolle tips over hoe om te gaan met winterdepressies ofwel SAD (Seasonal Affective Disorder). Na het college was er ook nog tijd om over dit onderwerp verder door te praten. We kijken uit naar de komende maanden en hopen door te gaan met het organiseren van leuke activiteiten en fondsenwerving voor het Rode Kruis.

Meest recente berichten