Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis bij Lentemarathon in Amstelveen

Geplaatst op 18 maart 2024

Een kleine terugblik op een fantastisch verlopen KPMG Lentemarathon in Amstelveen, die gisteren door het Oude Dorp, het Amsterdamse Bos, de polders, langs de Amstel en dwars door Amstelveen werd gelopen. De bijna 6.000 deelnemers hadden naast wat (tegen)wind prima hardloopweer om de marathon of een deel daarvan te lopen.

Achter de schermen en langs de route zorgden ruim 70 vrijwilligers van het Rode Kruis voor de veiligheid van de renners en supporters. Onze goed getrainde EHBO-ers stonden samen met de medische dienst van het Rode Kruis in 8 posten langs de lijn, 3 bike-teams verplaatsten zich op mountainbikes langs de route en flex-teams werden ingezet waar de vraag het hoogst was. Logistiek en vervoer zorgde voor de bevoorrading en het verplaatsen van de EHBO-ers en de verbindingsdienst zorgde vanuit de meldkamer voor de communicatie en coördinatie.
We kijken terug op een mooie dag!

Organiseer je ook een (sport)evenement of festival in Amsterdam-Amstelland en ben je op zoek naar bekwame en gecertificeerde hulpverleners? Dan ben je bij het Rode Kruis aan het juiste adres. Wij verzorgen al jaren EHBO en medische ondersteuning bij kleinere en grote evenementen in de regio. Meer informatie vind je hier: Hulpverlening op jouw evenement

Meest recente berichten