Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis verzorgt EHBO bij TCS Amsterdam Marathon

Geplaatst op 18 oktober 2023

Afgelopen zondag, 15 oktober, was de 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon. Een editie waar hagelbuien en zon elkaar razendsnel afwisselden en regenbogen zorgden voor de nodige kleur tegen de donkere wolkenpartijen. De ongeveer 45.000 deelnemers en 142 nationaliteiten startten deze zondag in het Olympisch Stadion voor de 8 kilometer, de halve of de hele marathon.  

Foto’s: Eric Gramberg

Achter de schermen en langs de lijn stonden zo’n 200 goed getrainde vrijwilligers van het Rode Kruis voor de lopers klaar. Daarmee is het een van de grotere geplande inzetten van het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland.  

Een kleine greep uit de cijfers: 

190 vrijwilligers verdeeld over 24 EHBO posten, 10 coördinatoren, 7 bike-teams, 111 portofoons, 1 actiecentrum met 10 centralisten, 1 vrachtwagen voor logistiek, 18 busjes voor logistiek en uitvallers, 24 rolstoelen, 27 AED’s, 2 koelbaden-teams en 1 team nazorgruimte van de Medische Dienst, 1 triagist in het stadion, 1 spotter van de Medische Dienst bij de finish. 

We kijken terug op een zeer geslaagde marathon. We zijn trots op alle vrijwilligers voor hun toewijding en inzet en bedanken Le Champion voor het vertrouwen en de fijne samenwerking.

Ook vrijwilliger worden?

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland heeft diverse vrijwilligersfuncties. Leuk en zinvol werk dat aansluit op jouw talenten. Bekijk alle beschikbare vacatures hier: vrijwilligerswerk Rode Kruis

Meest recente berichten