Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Kinderen van Koningin Emmaschool lopen geweldig bedrag bij elkaar voor Rode Kruis

Geplaatst op 20 april 2023

Basisschooldirecteur André Romeijn bleef maar schrijven, toen hij cijfertje voor cijfertje het bedrag bekend maakte van de sponsorloop op zijn school. Niemand op de Koningin Emmaschool in Schoonhoven had verwacht zo’n fantastisch hoog bedrag in te zamelen toen de plannen werden gesmeed voor deze goede-doelenactie. Maar liefst €11.849,75 liepen de kinderen bij elkaar door heel, heel, heel veel rondjes te lopen. En wij mochten de cheque in ontvangst nemen!

Projectweken

Op 15 maart startte op deze openbare school een project met het thema ‘water’. Een belangrijk onderwerp, want water is natuurlijk een eerste levensbehoefte voor iedereen op de wereld. Alle zestien groepen, verdeeld over twee locaties in Schoonhoven, namen deel aan het project. Er werd van alles gedaan: dijken gebouwd, een onderwaterwereld gemaakt en zelfs een eigen eiland bedacht. Ook maakten de kinderen excursies naar bijvoorbeeld een gemaal.

Water en sanitatie

Op 29 maart werd het project afgesloten met een heel bijzondere dag. De ouders mochten komen kijken op school om te zien wat er was gemaakt en gedaan. Maar het was ook de dag van de sponsorloop! Alle 429 leerlingen van de school liepen rondjes, waarvoor ze door familie en andere bekenden werden gesponsord. Daarvoor hadden ze een heel toepasselijk doel gekozen, namelijk het project ‘Water en sanitatie‘ van het Rode Kruis. Hiermee wordt overal ter wereld hulp geboden waar een tekort is aan water, maar ook waar een overschot aan water voor rampen zorgt.

Wat een cheque!

Dat er heel veel rondjes waren gelopen bleek op 20 april. Toen namen twee vrijwilligers van het Rode Kruis Educatieteam in Hollands Midden de cheque in ontvangst. Er stond een grote blanco cheque klaar, waar de directeur met een stift het enorme bedrag van €11.849,75 opschreef. Daar waren niet alleen de kinderen heel blij mee, maar wij natuurlijk ook! Bedankt iedereen voor deze fantastische donatie!

Wil je ook een goede-doelenactie beginnen? Of lezen over andere acties die gedaan worden voor het Rode Kruis? Neem dan een kijkje op de actiepagina!

Meest recente berichten