IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Deventer

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Deventer

Rode Kruis Deventer

Rode Kruis Deventer bestaat uit enkele tientallen evenementen­hulpverleners en een klein, maar hecht team dat zich bezighoudt met fondsenwerving. Bestuurlijk valt Rode Kruis Deventer onder Rode Kruis IJsselland. Een klein kernteam houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken in Deventer.

Wij hebben een mooi pand in de Deventer binnenstad aan het Waltorenpad 3.

We zijn niet alleen in de binnenstad aanwezig. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Denk aan de IJsselloop, de Paas- en de Zomerkermis in Deventer en de Bathmense kermis. Daarnaast kun je onze hulpverleners vinden op grote en kleine evenementen in de regio en op landelijke evenementen. Zo zijn er altijd wel evenementen­hulpverleners uit Deventer aanwezig op de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross.

Rode Kruis Deventer heeft een lange geschiedenis. We zijn als afdeling opgericht in 1867! Sinds 2020 richt Rode Kruis Deventer zich voornamelijk op EHBO en evenementenhulp. Met cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen.

We zien je graag als cursist, vrijwilliger of organisator van evenementen. Je bereikt ons via het contactformulier of deventer@rodekruis.nl.

Contact Rode Kruis Deventer

Nieuws van Rode Kruis Deventer

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Deventer

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder EHBO bij evenementen en inzet van een biketeam.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op

Dit doet Rode Kruis Deventer

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer
ready2help

Ready2Help in de regio IJsselland

Ready2Help is een burgerhulp­netwerk, voor ondersteuning van professionele hulp­verleners bij een noodsituatie. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood.

Lees meer
Goed Voorbereid

Goed Voorbereid

Wat doe je als er brand uitbreekt? Of bij een stroomstoring of een overstroming? We vinden het belangrijk dat men goed is voorbereid op noodsituaties. Daarom onze workshops, onze voorlichtings­materialen en onze informatie over noodpakketten.

Lees meer

Biketeam

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met een fiets. Onze speciaal opgeleide bikers zijn vaak als eerste ter plaatse en soms duurt het even voordat professionele hulpdiensten arriveren.

Lees meer
Fondsenwerving

Fondsenwerving

We zijn voor een groot deel afhankelijk van fondsen. Er is geld nodig om te kunnen helpen en voor goede voorlichting. Gelukkig steunen organisaties ons met geld of goederen. Ook zijn er mensen die ons in hun testament opnemen. Wil je ons steunen?

Lees meer

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Vrijwilligers van Rode Kruis IJsselland staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij tal van evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Zodoende trainen we voortdurend onze vaardigheden, waardoor we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Evenementen van Rode Kruis Deventer

Geen evenementen gevonden.

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vrijwilligersvacatures

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk het cursusaanbod