Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Biketeam

Geplaatst op 06 januari 2017

Een Rode Kruis biketeam kan de hulpverlening aanzienlijk versnellen, levensreddende handelingen verrichten als stabilisatie van het slachtoffer en reanimatie. De later gearriveerde ambulance kan het slachtoffer dan meteen meenemen.

Goede samenwerking

Bikers kunnen efficiënter samenwerken met hulpverlenende collega’s van de politie. Bij de ambulancezorg zien we eveneens de ontwikkeling naar verpleegkundigen op de motor (rapid responders) om de hulpverlening vooral in zeer drukke gebieden te verbeteren.

Rode Kruis biketeam district Midden- en West-Brabant doet de Tetris Challenge. Foto: Wick Wojtas

Snel inzetbaar en ter plaatse

De bikers zijn sneller inzetbaar, sneller ter plaatse en derhalve kwaliteit verhogend in gebieden die voor de auto’s niet of nauwelijks toegankelijk zijn. De 6 minuten grens in geval van een hartstilstand is daarbij maatgevend.
Besparing van het milieu en kosten van brandstof. In veel gevallen zal het biketeam niet alleen aanvullend maar ook vervangend voor de auto werken.

Wordt ook Rode Kruis biker

Rode Kruis district Midden- en West-Brabant is hard op zoek naar bikers. We hebben behoefte aan een grotere groep Rode Kruis bikers.
Een dynamisch Rode Kruis wil meebewegen met een stromende maatschappij, zich moderner profileren en hierdoor wellicht meer jongeren aantrekken.

In 2008 startten Peter Tempelaars en Cees Oostelbos dit vernieuwende project. Bekijk het filmpje over het Rode Kruis biketeam district Midden- en West-Brabant.

Meest recente berichten

Goed voorbereid

27 maart 2024

Ben je voorbereid op een grote ramp of persoonlijke noodsituatie? Hoewel we hopen dat het nooit gebeurt, kan iedereen in een noodsituatie belanden. Het is dan belangrijk om te weten wat te doen. Het Rode Kruis biedt voorlichting om mensen te helpen zichzelf en anderen te helpen in noodgevallen, problemen te voorkomen en te weten wat te doen als het misgaat. Op deze manier zorgen we samen voor ieders veiligheid.

Lees meer
rode kruis helpt bij uitdelen voedselpakketten

Bevolkingszorg

11 augustus 2022

Soms moeten mensen hun huis uit of komen ze niet meer thuis  Soms moeten mensen hun huis uit bijvoo...

Lees meer