Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid

Geplaatst op 27 maart 2024

Ben je voorbereid op een grote ramp of persoonlijke noodsituatie? Hoewel we hopen dat het nooit gebeurt, kan iedereen in een noodsituatie belanden. Het is dan belangrijk om te weten wat te doen. Het Rode Kruis biedt voorlichting om mensen te helpen zichzelf en anderen te helpen in noodgevallen, problemen te voorkomen en te weten wat te doen als het misgaat. Op deze manier zorgen we samen voor ieders veiligheid.

Ben je goed voorbereid? Bekijk de video

EHBO en meer: Lees het artikel

Maak je persoonlijke noodplan. Ben je goed voorbereid?

Workshop Goed voorbereid

Ben je goed voorbereid op noodsituaties? Het Rode Kruis biedt een boeiende workshop genaamd ‘Goed voorbereid’, met als doel mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties thuis. Denk aan extreem weer, brand, evacuatie, persoonsalarm, vallen en babbeltrucs.

Hoe bereid je je goed voor?

In de interactieve workshop ‘Goed voorbereid’ leer je hoe je veelvoorkomende risico’s in je directe omgeving kunt voorkomen. Gedurende 1,5 uur geeft een vrijwilliger handige tips en uitleg. Zo zorgen we samen voor onze veiligheid.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de button onderaan de pagina.

Contactcirkel

Een contactcirkel is een groep mensen die dagelijks (telefonisch) contact met elkaar hebben om op elkaar te letten. Als iemand niet binnen de afgesproken tijd reageert, alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is.

Wil je deelnemen aan een contactcirkel?

Het Rode Kruis helpt bij het opzetten van een contactcirkel. Lijkt het je wat? Neem dan contact met ons op om je aan te melden voor een contactcirkel. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken de mogelijkheden met je.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de button onderaan de pagina.

Samenwerken met het Rode Kruis Het Rode Kruis

Zorgt ervoor dat iedereen in Nederland zich kan redden bij een noodsituatie door voorlichting en training te geven, ook in jouw regio. Door middel van workshops, evenementen of op maat gemaakte trainingen leren mensen wat ze moeten doen in tijden van nood. En hoe ze noodsituaties kunnen voorkomen of de gevolgen kunnen beperken. Al onze activiteiten kunnen op maat gemaakt worden, zodat ze volledig aansluiten bij de doelgroepen en situaties in jouw regio.

De voordelen van samenwerken met het Rode Kruis

onze activiteiten hebben een sterk preventief karakter en zijn gericht op het voorkomen van problemen, want voorkomen is beter dan genezen elke activiteit kan aangepast worden zodat deze volledig aansluit op de situatie in jouw regio focus op het opbouwen van een netwerk versterkt de sociale cohesie in buurten lage kosten door het karakter van vrijwilligheid

Meest recente berichten

rode kruis helpt bij uitdelen voedselpakketten

Bevolkingszorg

11 augustus 2022

Soms moeten mensen hun huis uit of komen ze niet meer thuis  Soms moeten mensen hun huis uit bijvoo...

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt meisje na een aardbeving

Noodhulpteam

11 augustus 2022

Grote ongevallen en rampen komen ook in Nederland voor  De watersnoodramp in Limburg en een caf...

Lees meer