Twente
Word vrijwilliger Doneer

Saamhorigheid, teamwork en plezier

Nooit meer paniek bij een ongeval: volg een EHBO- of reanimatiecursus

Onze professionele EHBO- en medische zorg bij jouw evenement

Neem contact op met district Twente

Het Rode Kruis in Twente: wij vinden het heel gewoon elkaar te helpen

De eerste aanwezigheid van het Rode Kruis in Twente is vanaf 1869 (!) in Almelo. We hebben altijd een sterke vertegenwoordiging in Twente gehad en de Twentenaren dragen het Rode Kruis een bijzonder warm hart toe. Daar zijn we blij mee want alleen met een goede verankering in de samenleving kunnen wij ons werk goed doen.

Het belangrijkste daarbij is de inzet van de ruim 350 vrijwilligers in Twente. Teamwork vormt de basis bij het Rode Kruis. We werken op een gelijkwaardige manier samen. Vooral in moeilijke situaties is het belangrijk elkaar te ondersteunen en te helpen. Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten en juist dat waarderen we. De oudste vrijwilliger in Twente is 84 en de jongste 17, dat zegt alles, niet?

Het Rode Kruis heeft in Twente 7 locaties, ook bij jou om de hoek. Of je nu op zoek bent naar EHBO-ondersteuning voor jouw evenement of naar een EHBO-cursus, je vindt altijd een aanspreekpunt bij jou in de buurt. Uiteraard kun je daar ook terecht om je aan te melden als vrijwilliger of, om eerst nog wat vragen te stellen.

Vul je postcode in om de voor jou meest dichtstbijzijnde locatie te vinden.

Nieuws uit district Twente

Dit doen we in Twente

Iedereen kent ons natuurlijk van de lokale evenementen waar wij EHBO verlenen. Maar we doen zoveel meer: we geven EHBO-cursussen aan particulieren en bedrijven, we geven voorlichting aan scholieren, we zorgen voor noodopvang van vluchtelingen, we helpen gezinnen met boodschappenkaarten, we staan klaar voor kwetsbare mensen die tussen wal en schip vallen bij andere instanties.

Onder al deze activiteiten ligt onze missie: we helpen mensen in tijden van nood zodat ze er niet alleen voorstaan.

Lees verder

Dit doet het Rode Kruis in Twente

Evenementen van het Rode Kruis in Twente

Evenementen in district Twente

Geen evenementen gevonden.

Zonder vrijwilligers geen Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft een belangrijke rol in de Twentse samenleving. Denk eens aan al die evenementen waarop wij onmisbaar zijn. Tegelijkertijd zijn vrijwilligers onmisbaar voor het Rode Kruis. Jij bent nodig! Sluit je aan!

Vacatures in district Twente