Zeeland
Word vrijwilliger Doneer

Migranten volgen EHBO cursus

Geplaatst op 28 februari 2022

Twaalf migranten die verblijven in Studio A58 in Middelburg hebben een EHBO cursus gehad van het Rode Kruis. Een van de migranten gaf aan graag eerste hulp te willen leren. De cursus had in korte tijd voldoende inschrijvingen en zodoende werd in Ons Dorpshuis in Meliskerke uitgelegd hoe je mensen in nood hulp kan bieden.


“Het is best wel bijzonder dat deze mensen zélf met het idee kwamen om een EHBO-cursus te volgen”, vertelt Annelien Bij de Vaate van het Rode Kruis. “De cursisten zijn erg enthousiast, willen graag leren en komen zelf ook met suggesties. Sommigen hebben al wat meer ervaring dan anderen, maar iedereen is erg geïnteresseerd. Alle aanmeldingen waren binnen een dag binnen.”
De cursisten leggen uit waarom ze de cursus wilden volgen: “Het is belangrijk voor als je in situaties komt waarin je moet weten wat je moet doen”, legt de cursist uit. Een andere vluchteling krijgt net een verband om en legt uit waarom hij meedoet. “Ik ben nieuw in dit land en wil graag leren hoe je hier mensen moet helpen. Het is erg leuk om deze cursus te volgen.”

EHBO cursus niet in één dag te leren
“Je kunt een aantal dingen laten zien, maar je hebt het nog niet helemaal onder de knie na één dag”, legt Bij de Vaate uit. “Het is verstandig om te blijven herhalen.” Na vandaag kennen de migranten de basis, maar een vervolgcursus is wel handig.

Omroep Zeeland was erbij en maakte deze rapportage;

Vluchtelingen volgen EHBO cursus: ‘Ik wil graag mensen kunnen helpen’ – Omroep Zeeland

Ook ons eigen mediateam (Vincent en Jans) filmden deze dag.

Meest recente berichten

Jeugd-EHBO

28 juli 2020

Spring jij direct overeind wanneer je iemand ziet die jouw hulp nodig heeft? En houd jij je hoofd ko...

Lees meer