Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Cursus reanimeren en AED in Amsterdam

Geplaatst op 14 juni 2024

Met reanimeren kun je levens redden. Wist je dat je het in een avondje kan leren?

In de basiscursus van het Rode Kruis leer in iets meer dan 2 uur tijd wat je moet doen als iemand een hartstilstand heeft en hoe een AED werkt. Je kunt de cursus reanimeren op veel plekken in het land doen en dus ook bij jou in de buurt, waaronder Amsterdam of Amstelveen.

Iedere week overkomt een hartstilstand zeker driehonderd mensen. Grote kans dus dat je er een keer mee te maken krijgt. Dat kan op het sportveld zijn, of op kantoor. Op zo’n moment telt iedere minuut. Je moet er niet aan denken dat het iemand in jouw omgeving overkomt en je geen idee hebt wat je moet doen. Een cursus helpt je om snel de juiste handelingen uit te voeren.

Ideaal om samen te leren

Het kost je slechts een paar uur van je tijd om het te leren en dan kan ook jij reanimeren. Voor 35 euro biedt het Rode Kruis een cursus aan van ruim twee uur. De cursus is ideaal om samen te doen met de leden van je voetbalvereniging of een andere sportclub. Een groepsaanvraag kan vanaf acht personen.

Iedereen kan de basiscursus reanimatie doen in Amsterdam.

Voorop staat: iedere vorm van ingrijpen is goed. Wat je ook doet, het is beter dan niets doen. Alleen, hoe werkt zo’n AED-apparaat eigenlijk? En moet je nu twintig of dertig borstcompressies geven? Je wilt er zo min mogelijk over na hoeven denken. Een reanimatiecursus geeft je het zelfvertrouwen om te handelen in geval van nood. Mensen kunnen zich hiervoor individueel of als groep gemakkelijk opgeven (vanaf 8 personen komt een EHBO-instructeur van het Rode Kruis langs om exclusief voor jouw groep een EHBO-cursus te geven).

Wat ga je leren?  

Je leert hoe je iemand in veiligheid brengt, hoe je de situatie beoordeelt, welke hulpdiensten je moet alarmeren en hoe je EHBO verleent bij: 

✓ hartstilstand: reanimatie en gebruik AED 
✓ bewusteloosheid zonder ademhaling 

Vanaf Via deze link kun je je opgeven voor een cursus bij jou in de buurt.

Meest recente berichten