Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Brabantsedag Heeze 2023

Geplaatst op 01 september 2023

Afgelopen zondag 27 augustus waren we met een groot team Evenementenhulpverleners op de Brabantsedag in Heeze. Een gezellige groep van maar liefst 35 vrijwilligers hebben zich die dag ingezet en er is een uitgebreide meldkamer opgezet. De inzet is goed en rustig verlopen.

De Brabantsedag Heeze

De Brabantsedag Heeze is de grootste theaterparade van het jaar. Al 64 jaar komen de laatste zondag van augustus bezoekers van alle leeftijden naar dit evenement. Maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met meer dan tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze. De imponerende wagens zorgen voor een prachtig schouwspel, waar ook onze vrijwilligers tijdens de inzet van mochten genieten. Zo ook van De Oerknaltheorie, de winnende wagen van dit jaar.

De meldkamer

Om een groot evenement met bijna 30 duizend bezoekers te voorzien van EHBO, is goed overzicht nodig. Onze verbindingsdienst heeft daarom een uitgebreide meldkamer opgezet. In zo’n meldkamer wordt ook gemonitord waar alle hulpverleners zich op dat moment precies bevinden. Zo kan hulp zo snel en adequaat mogelijk geboden worden.
Om dit voor elkaar te krijgen, bereidt de verbindingsdienst het evenement goed voor. De verbinding in het volledige gebied wordt gecontroleerd en er worden zendmasten en wifischotels geplaatst waar dat nodig blijkt te zijn. En dit is maar een van de taken die uitgevoerd moeten worden om de Brabantsedag veilig te laten verlopen. Zo heeft bijvoorbeeld ook het biketeam actief meegedraaid deze inzet, om het gebied goed en snel te kunnen doorkruisen.


Weersverwachtingen en onderkoeling

Er was vrij slecht weer voorspeld en er waren zelfs waarschuwingen afgegeven. Gelukkig zijn er maar een paar buien gevallen en viel het weer uiteindelijk dus ontzettend mee. Door de regen kwam het wel voor dat sommige mensen onderkoelingsverschijnselen begonnen te vertonen. Niet per se iets waar je aan denkt tijdens de zomermaanden, maar wel iets waar de Evenementenhulpverleners op voorbereid zijn bij slecht weer. Gelukkig kon iedereen snel en kundig geholpen worden. Zo was de Brabantsedag een feest voor iedereen!

Wil jij ook het Evenementenhulpteam ondersteunen als deel van de verbindingsdienst?

Meest recente berichten