Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Feest met de open avond van het Rode Kruis locatie Eindhoven

Geplaatst op 05 april 2024

Dinsdag 2 april was het Rode Kruis locatie Eindhoven 115 jaar oud. Dit vierden we met een gezellige open avond, waar iedereen die langskwam een kijkje achter de schermen kon krijgen.

De open avond

Veel mensen uit de omgeving Eindhoven kennen het Rode Kruis wel van noodhulp in het buitenland. Maar lokaal doen we ook veel op het gebied van noodhulp en preventie. Een jubileum van het Rode Kruis locatie Eindhoven was de perfecte gelegenheid om mensen door middel van een open avond te laten zien wat we hier in de omgeving allemaal doen. Hoe zorgen we ervoor dat we klaarstaan als er wel nood aan de man is?
Tijdens de open avond was het gebouw op de Willem van Konijnenburglaan opgedeeld in drie verschillende gedeeltes. Deze gedeeltes hadden drie verschillende onderwerpen.
In de grote zaal konden bezoekers koffie, thee of wat fris drinken met een koekje of chocolade erbij. Ook waren hier vrijwilligers van de Contactcirkel en Goed voorbereid aanwezig. Zij konden de bezoekers iets vertellen over een stukje preventie waar wij ons voor inzetten.
In de achterste zaal van het gebouw werden de bezoekers uitgedaagd om na te denken over wat ze weten over EHBO. Er lag een reanimatiepop en iedereen kon meedoen aan de Pleisterrace. Daarnaast waren vrijwilligers van educatie en EHBO aanwezig. Zij vertelden iets over wat we doen op het gebied van educatie en EHBO.
Verder was het magazijn, het hok van de Verbindingsdienst en de grote garage open. Bezoekers konden tijdens de open avond dus echt een kijkje achter de schermen krijgen. Ze konden zien hoeveel materiaal er nou eigenlijk nodig is om te kunnen garanderen dat we kunnen helpen tijdens een noodsituatie.

Een gezellige avond

Veel bezoekers gaven aan dat ze niet verwacht hadden dat het gebouw zo groot was. Ook kenden velen bijvoorbeeld de Contactcirkel nog niet, terwijl dat wel echt een belangrijk stukje preventie is. En bovendien heel dankbaar vrijwilligerswerk. Al met al was het een ontzettend gezellige avond! Het was leuk om onze deuren open te stellen voor iedereen die even wilde komen buurten.

Was je niet bij de open avond en wil je toch graag meer weten over wat het Rode Kruis in Brabant-Zuidoost allemaal doet?

Foto’s: Jordi de Bruijn

Meest recente berichten