Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Een warm Corso & Cultuur Festival Valkenswaard

Geplaatst op 11 september 2023

Tijdens het warme weekend van 9 en 10 september 2023 was het Corso & Cultuur Festival Valkenswaard. De Evenementenhulpverleners van Brabant-Zuidoost hebben zich ingezet om ondanks de warmte iedereen die dat nodig had te voorzien van de eerste hulp. Hoewel het festival goed is verlopen, is ook gebleken hoe cruciaal goede hulpverlening is tijdens een grote optocht als het Corso.

Corso & Cultuur Festival Valkenswaard

Het hoogtepunt van het Corso & Cultuur Festival Valkenswaard is natuurlijk het bloemencorso. De dahliaparade van 13 bloemencorso wagens en 8 jeugdwagens samen met, straatartiesten, showbands en harmonieën uit heel Nederland vormen een prachtig kleurrijk gezicht voor de toeschouwers. De winnende wagen was dit jaar de Tuin der Verbeelding van Buurtschap Hazestraat.
Om zo’n grote optocht te kunnen voorzien van vakkundige EHBO wanneer dat nodig blijkt, stonden er 16 vrijwilligers paraat. Ook het bike-team was met twee teams aanwezig. Het was een goede samenwerking met het Corso en Overwatch advies.

Goede samenwerking tijdens calamiteiten

Ondanks dat iedereen was voorbereid op de warmte en het hele festival goed is verlopen, was er toch een onwelwording. Hierdoor moest alles even stilgelegd worden. Tijdens het wachten hebben onze Evenementenhulpverleners het advies gegeven even de schaduw op te zoeken en iets te drinken, om daarna de optocht weer fris te kunnen hervatten. Samen met de brandweer en de ambulancedienst kon er snel en vakkundig worden opgetreden. Zo blijkt maar weer hoe cruciaal goede hulpverlening en goede samenwerking is op een groot evenement als het Corso.
Al met al zijn we weer ontzettend trots op de Evenementenhulpverleners van Brabant-Zuidoost!

Foto’s: Dominique Bex

Meest recente berichten