Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Volg een herhalingscursus om jouw EHBO-kennis en vaardigheden scherp te ho​uden. Met onze herhalingscursussen kun je jouw EHBO-diploma, dat na 2 jaar verloopt, geldig houden.

Wat leer je tijdens de herhalingscursus EHBO?

​In een herhalingscursus EHBO worden alle onderwerpen met de laatste inzichten herhaald en, indien van toepassing, praktijkvaardigheden opnieuw getraind. Bekijk ons herhaal aanbod hieronder.

Certificaat verlopen of nog geen cursus gedaan? Dan kun je helaas geen herhaal cursus volgen. Bekijk het aanbod EHBO-cursussen om een nieuw certificaat te halen.

Direct naar de herhalingscursussen

7.6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

ehbo cursus kinderen rode kruis

Herhalingscursus uitgebreide EHBO aan volwassenen en kinderen (EH4300H)

Loopt jouw certificaat EHBO aan volwassen en kinderen binnenkort af? Meld je dan nu aan voor een herhaalcursus. De herhaal cursus uitgebreide EHBO aan volwassenen en kinderen kan alleen gevolgd worden wanneer je een geldig certificaat hebt van de EHBO cursus aan volwassenen en kinderen (EH4310). Heb je bij een andere instantie een EHBO cursus gevolgd? Neem dan contact met ons op om te kijken of je deze herhalingscursus kunt volgen.

Praktische informatie herhaalcursus uitgebreide EHBO aan volwassen en kinderen

  • 10 uur praktijk op locatie;
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus*.

Prijs: € 185,- (incl. btw)

ehbo cursus volwassenen rode kruis

Herhalingscursus uitgebreide EHBO aan volwassenen (EH4100H)

Jouw certificaat EHBO aan volwassen (EH4110) verlengen? Volg een herhaalcursus. Dit kan als je een geldig, niet verlopen, certificaat hebt van deze cursus.  Is jouw diploma van een andere opleider? Neem dan contact met ons op om te kijken of je deze herhalingscursus kunt volgen.

Praktische informatie over de herhaal cursus EHBO aan volwassenen

  • 8 uur praktijk oefeningen op locatie;
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus*;

Prijs: € 145,- (incl. btw)

ehbo cursus kinderen rode kruis

Herhalingscursus EHBO aan baby’s en kinderen (EH3100H)

Zorg ervoor dat je certificaat EHBO cursus aan baby’s en kinderen niet verloopt. Zorg voor een tijdige verlening door het volgen van deze herhaal cursus. Je kunt deze cursus volgen als je de cursus EHBO aan baby’s en kinderen (EH3112) hebt behaald en een geldig certificaat hiervan hebt.

Praktische informatie herhaal cursus EHBO aan baby’s en kinderen

  • 4 uur praktijk op locatie.
  • Wet IKK goedgekeurd certificaat;>
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus*.

Prijs: € 95,- (incl. btw)

ehbo cursus volwassenen rode kruis

Herhalingscursus Reanimeren en het gebruiken van een AED (EH2100H)

Behoudt je certificaat Reanimeren en gebruik van een AED door deze herhaal cursus te volgen. De herhaal cursus zorgt ervoor dat jouw kennis up to date blijft. Je kunt de cursus volgen als je een geldig certificaat hebt voor Reanimeren en het gebruiken van een AED (EH2110).

Praktische informatie herhalingscursus Reanimeren en het gebruiken van een AED

  • 2 uur praktijkles;
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus*.

Prijs: € 55,- (incl. btw)

Wanneer kun je een herhalingscursus EHBO volgen

Je kunt een herhalingscursus EHBO alleen volgen op hetzelfde niveau als de cursus die je in het verleden gevolgd hebt.

Wil je deelnemen aan een herhalingscursus EHBO? Dan is hiervoor jouw geldige, niet verlopen, EHBO-certificaat vereist. Houd er rekening mee dat er alleen een Rode Kruis certificaat kan worden uitgegeven. Diploma’s van andere opleiders zullen (nadat is vastgesteld of je op basis daarvan bij ons kunt herhalen) worden omgezet naar een Rode Kruis certificaat.

Let op: lesmateriaal wordt NIET opnieuw verstrekt bij een herhalingscursus. Als je graag nieuw lesmateriaal bij de herhalingscursus wilt aanschaffen (een boek of een e-learning), neem dan contact met ons op via ehbo.friesland@rodekruis.nl.