IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Zwolle

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Zwolle

Rode Kruis Zwolle

Rode Kruis Zwolle is onderdeel van het district IJsselland. We hebben ruim 100 vrijwilligers, van wie de meesten zich bezighouden met evenementenhulpverlening en ‘Goed Voorbereid’.

Je kunt ons tegenkomen tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon, op de Blauwvingerdagen of tijdens de Zwolse Avondvierdaagse. Daarnaast staan wij ook op allerlei andere evenementen waar wij al jaren EHBO’ers en Eerstehulpverleners (EHV’ers) leveren. Tevens gaan Zwolse vrijwilligers jaarlijks naar de Nijmeegse Vierdaagse.

We zijn als afdeling opgericht in 1914 en hebben dus een lange geschiedenis achter de rug. Sinds 2020 richten wij ons op EHBO/EHV en ‘Goed Voorbereid’. Ook verzorgen wij diverse EHBO-opleidingen voor jeugd en volwassenen, zodat meer mensen in Zwolle eerste hulp kunnen verlenen.

Contact Rode Kruis Zwolle

Nieuws van Rode Kruis Zwolle

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doet Rode Kruis Zwolle

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder het verzorgen van EHBO bij evenementen en de inzet van een biketeam.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op

Dit doet Rode Kruis Zwolle

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Het Rode Kruis is primair gericht op hulpverlening. Zo verlenen we EHBO bij evenementen, d.w.z.  evenementen die georganiseerd worden door “anderen”.

Om onze hulpverlening mogelijk te maken organiseren we ook “eigen” evenementen – die zijn voornamelijk gericht op fondsenwerving.

Evenementen van Rode Kruis Zwolle

Geen evenementen gevonden.

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vrijwilligersvacatures

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk het cursusaanbod