Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Gastles Humanitair Oorlogsrecht in Driehuis

Geplaatst op 29 maart 2024

Op woensdag 27 maart vond weer een gastles Humanitair Oorlogsrecht plaats op een school in de regio. Het ging om een les voor de onderbouw vwo van het Ichtus Lyceum in Driehuis en werd gegeven door Rode Kruis vrijwilligers Co Leuven en Elvira van Hooff. De gelegenheid was een themadag op school over Conflicten. De les werd goed ontvangen door de geïnteresseerde leerlingen.

Het humanitaire oorlogsrecht heeft regels die zijn gemaakt om mensen te beschermen die niet deelnemen of kunnen vechten in het conflict. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze regels kennen en met voorlichting erover kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom heeft het Rode Kruis lesmateriaal voor middelbare scholen ontwikkeld: ‘Woorden versus wapens, tijdens een oorlog’.

Het lespakket bestaat uit drie kant-en-klare lessen van 45 minuten die aansluiten bij de actualiteit. De vierde les is een interactief gastcollege van Het Rode Kruis en laat leerlingen kritisch nadenken over de vraag: wanneer is een aanval gerechtvaardigd? In Kennemerland zijn zes voorlichters in het HOR team die op aanvraag gastlessen geven. Haal het Rode Kruis de klas in!

Meest recente berichten