Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Intervisieavond Heldin

Geplaatst op 28 juni 2023

25 mei vond de eerste intervisieavond van Heldin plaats. Trainster Magdalena vertelt hieronder over haar indruk van de avond:

“De aftrap van de eerste intervisie avond van de Heldinnen trainers op donderdag 25 mei, 2023 was een succes. Wat een opkomst is er geweest waar de positieve vibes aanwezig waren van een grote groep vrouwen (in totaal zeventien) die zich al inzetten en gaan inzetten als trainers voor het Rode
Kruis te Rotterdam. Er was ons gezegd het wordt een avond met een drankje en hapje… Er was eencompleet diner klaargemaakt waarvan iedereen met smaak heeft kunnen genieten. Het was verrukkelijk!

Anita, onze teamleidster, heeft ons allen welkom geheten. Zij was trots met deze opkomst, naar haar zeggen, en deze snap ik wel. Er was meteen een goede sfeer waardoor iedereen de kans kreeg om kennis te maken waar Anita haar aftrap op kon afstemmen. Dames willen jullie wat M&M s… pakken, we zaten nog te eten? M&M s…, met de krokante omhulsels en de primaire kleuren mochten niet opgegeten worden? Wat is hier de bedoeling van dacht ik meteen. Ik had er drie gepakt, bescheiden, te bescheiden misschien? Dan nog maar even wat erbij graaien, oeps dat had ik niet moeten ondernemen, ha, ha… Er kwamen vragen voor ons deze waren verbonden met de kleuren van de verrukkelijke M&M s… Een van de vragen is mij bijgebleven, wat is jouw droomvakantie? Op deze vraag hadden velen van onze groep wel een antwoord. Een andere vraag was; met wie zou jij willen ruilen om de ander even te kunnen zijn? Deze heb ik zelf niet beantwoord. Als ik deze nu zou beantwoorden dan zou ik Lenny Kravitz benoemen. Voor een maand op zijn eiland wonen; hij moet dan wel af en toe langskomen om een gesprek aan te gaan. Daar kan ik mij wel in vinden. Ook moet hij mij dan trakteren op een privé concert (dit benoem ik met een knipoog). Er waren een aantal vrouwen die met niemand wilden ruilen. ‘’Ik vind het goed zo met wie ik ben en wat ik doe’’. Heel eerlijk, dit is voor mij het juiste antwoord, met nadruk voor mij. Een andere casus van de intervisieavond was die met ASSOCIATION CARDS. Op deze kaarten was een foto afgebeeld. Ieder heeft een kaart kunnen uitkiezen. Dit gaf een bijzondere wending in de groep waardoor er kwetsbaarheid kon ontstaan. Door het respect naar elkaar toe was de wederkerigheid voelbaar waardoor iedereen gehoord en gezien is.
Ikzelf ben door Anita uitgenodigd om voor de groep mijn ervaring te delen van een ernstig ongeluk wat heeft plaatsgevonden op het metrostation het Eendrachtplein te Rotterdam. Na mijn kennismaking met Anita bij het Rode Kruis heb ik eerste hulp kunnen geven bij een ernstig ongeval. De kern van dit verhaal: hoe belangrijk het is om EHBO te kunnen verlenen, in mijn geval kwam mijn BHV certificaat op dat moment goed van pas. En, dat we elkaar nodig hebben. Geen mens kan het alleen in het leven, daar waren alle trainers en Anita het over eens. Patricia, die haar loopbaan als jobcoach invult, heeft een korte uitleg gegeven over waar we alert op kunnen zijn tijdens de training van de Heldinnen. Mochten wij opmerken dat er vrouwen zijn die op weg geholpen willen worden richting de arbeidsmarkt, kunnen wij contact opnemen met haar.

Was het een geslaagde avond? Het was een topavond waaruit opgemaakt kan worden dat de trainers van start willen gaan in het komende seizoen. De heldinnen versus heldinnen.
Magdalena Martin

Meest recente berichten

Rode Kruis wil voedselhulp in Rotterdam opschalen

3 april 2023

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. In totaal staan er minimaal 2300 mensen op de wachtlijst voor zo’n kaart die besteed kan worden in de supermarkt. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023. Om dit te bereiken, opent het Rode Kruis Gironummer 5125.

Lees meer