Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

We hebben je nu nodig!

Geplaatst op 31 mei 2021

Nederland krijgt, net als vele andere landen, de volle laag in deze tweede coronagolf. Hierdoor staat de zorg in de regio Rotterdam – Rijnmond het water aan de lippen. Om zorginstellingen in deze benarde tijden te ondersteunen, hebben de GGD, de GHOR, deRotterdamseZorg, de zorginstellingen en het Rode Kruis Rotterdam Rijnmond de handen ineengeslagen. Zij werken samen aan de campagne “WE HEBBEN JE NU NODIG!”.

Om de zorg te ondersteunen, worden heel veel mensen gevraagd. Natuurlijk is er vraag naar medisch professionals, maar ook naar mensen die juist sociale en ondersteunende taken oppakken. Van boodschappen doen voor mensen die dat even niet kunnen of durven, tot patiënten naar de teststraat brengen op verzoek van hun zorginstelling.

Ook het Rode Kruis helpt hier intensief bij. Onze hulpverleners helpen ziekenhuizen door de toegangscontroles uit te voeren. Andere vrijwilligers brengen mensen van het ziekenhuis naar huis, zodat de ziekenhuizen weer een plek vrij hebben en er geen ambulance bezet wordt gehouden. En onze Ready2Helpers vervullen allerlei hand-en-spandiensten waar juist nu zoveel behoefte aan is.

Wil jij daarbij helpen, maar wil je dat naast je eigen werk doen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het Rode Kruis zorgt voor de inzet van de vele vrijwilligers die in deze gigantische hulpoperatie nodig zijn. Van chauffeurs tot vrijwilligers die helpen bij de boodschappen. Je kunt daarvoor vaste vrijwilliger worden, maar ook wat meer flexibel blijven als Ready2Helper.
Wil je weten wat je als vrijwilliger zou kunnen doen? Bekijk onze vacatures dan eens op www.rodekruis.nl/rotterdam/vacature-overzicht.

Heb je nog vragen, of wil je eerst even overleggen of het iets voor je is? Neem dan contact op met het District Actie Centrum van het district Rotterdam Rijnmond via dac.rr@rodekruis.nl.

De zorg heeft je nodig, kom jij helpen?

Meest recente berichten