Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Vervoer van verminderd zelfredzame en kwetsbare hulpvragers

Geplaatst op 02 januari 2021

Begeleiding en ondersteuning. Onderweg en achter de voordeur. Voor hulpvragers die (tijdelijk) verminderd zelfredzaam zijn kan door een zorgorganisatie een beroep worden gedaan op de inzet van Vervoer&MEER.  

+ Van stoel tot stoel 
+ Quickscan van de thuissituatie 
+ Vergroten van zelfredzaamheid 
+ Ondersteunen naar vervolghulp

Vervoer&MEER

Om gebruik te kunnen maken van Vervoer&MEER is het belangrijk dat een hulpvrager ondersteuning nodig heeft. Onderweg of in de thuissituatie. Er zijn altijd twee kundige vrijwilligers aanwezig gedurende de uitvoering van de ritopdracht. Zij beschikken over EHBO-vaardigheden en bieden ondersteuning waar nodig. Medische handelingen laten wij over aan zorgprofessionals.  

Naast ondersteuning onderweg is onze grootste meerwaarde dat onze vrijwilligers de hulpvrager kunnen helpen bij thuiskomst. Dit noemen wij “begeleiding tot aan de keukentafel”. Wij kijken of de woonsituatie veilig is door middel van een quick-scan en of de hulpvrager zich thuis goed zal kunnen redden. Indien nodig doen wij kleine aanpassingen om de leefsituatie veilig te maken en de zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we door bijvoorbeeld de telefoon in de buurt te leggen, de looproutes vrijmaken, de zonwering in te stellen… wat er maar nodig is.  

Indien nodig zorgen we voor een terugkoppeling en overdracht – samen met de hulpvrager – naar de zorgprofessionals of, indien aanwezig, aan de mantelzorgers. Wanneer noodzakelijk helpen we de hulpvrager de juiste weg te vinden naar goede zorg of ondersteuning via bijvoorbeeld de huisarts of de gemeente. De hulpvrager wordt in ieder geval nóóit aan diens lot overgelaten! 

Bereikbaarheid

Maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 22.00 uur via 085-1308569. 

De vrijwilligers van onze Meldkamer staan je graag te woord. Bij een aanvraag zullen zij een aantal vragen stellen om te beoordelen of jouw hulpvraag past bij de hulpverleningsmogelijkheden van het Rode Kruis of dat er andere partijen zijn waar men beter terecht kan voor hulp en ondersteuning. 
 
Goed om te weten; we vinden het belangrijk dat onze hulpverlening voor iedereen toegankelijk is, maar willen vooral mensen helpen die het echt nodig hebben. Daarom kan een ondersteuningsaanvraag alleen aangevraagd worden door een zorginstelling. Mocht je particulier een hulpvraag hebben en geen oplossing meer zien? Wij doen ons best om je te ondersteunen naar een passende oplossing. 

Meest recente berichten

Onderdak

4 januari 2024

We vinden dat iedereen toegang moet hebben tot menselijk onderdak. We hebben daarom als missie om zo...

Lees meer