Studentendesks
Sluit je aan Doneer

144 studenten van de UvA volgen reanimatiecursus Rode Kruis

Geplaatst op 03 mei 2023

Vorige week hebben 144 studenten van de UvA de reanimatiecursus van het Rode Kruis gevolgd. Dit project is opgezet door de Studentendesk van het Rode Kruis in Amsterdam in samenwerking met het Student Impact Centre van de UvA.

Pepijn, voorzitter van de Studentendesk: ‘Bij een hartstilstand is het ontzettend belangrijk dat een reanimatie binnen 6 minuten wordt gestart. Het is dus van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Door deze actie met de UvA zijn in drie dagen tijd 144 studenten in Amsterdam opgeleid. Een hele mooie samenwerking met de UvA waar we heel trots op zijn.’

Cursus reanimeren

De studenten volgen de officiële cursus reanimeren van het Rode Kruis. Tijdens die vier uur durende opleiding leren ze wat je moet doen als iemand bewusteloos is of een hartstilstand heeft. Ze leren hoe je een hartmassage en mond-op-mondbeademing geeft en hoe je een AED gebruikt.

Mooie samenwerking

Dat de samenwerking tussen de UvA, het EHBO-team van het Rode Kruis en de studentendesk een goede stap was, bleek uit de vele aanmeldingen. Al binnen vier dagen hadden 280 studenten zich aangemeld! Daarop besloot de UvA de oorspronkelijk 72 beschikbare plekken te verdubbelen naar maar liefst 144 en wordt er gesproken over een vervolg. Ook opzoek naar EHBO of reanimatiecursussen voor studenten?

Wil je zelf een cursus bij het Rode Kruis in Amsterdam of Amstelveen volgen, bekijk hier het volledige aanbod EHBO-cursussen in de regio.

Gerelateerd aan hoger onderwijs