Studentendesks
Sluit je aan Doneer

Ruim 200 studenten doen een EHBO of EHBDD-cursus via de studentendesk Amsterdam

Geplaatst op 19 december 2023

Geweldig nieuws! De afgelopen twee maanden hebben ruim 200 studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam succesvol een EHBO of EHBDD-cursus afgerond onder begeleiding van Rode Kruis instructeurs. Ze zijn nu goed voorbereid om mensen in hun omgeving te helpen tijdens noodsituaties. Bij de HvA hebben opnieuw 76 studenten fysiotherapie de cursus gevolgd, terwijl bij het SIC maar liefst 144 personen de mogelijkheid hadden om deze waardevolle cursussen te volgen.


EHBO

EHBO en EHBDD voor studenten is van onschatbare waarde. Deze cursussen kunnen levensreddende technieken leren die van pas komen in diverse noodsituaties, van thuisongevallen tot situaties op een sportevenement of festival. Een snelle reactie en kennis kunnen het verschil maken tussen leven en dood.

Voor studenten is het bijzonder belangrijk om eerste hulp technieken te leren. Vaak zijn studenten sociaal actief en begeven zich op drukke plekken, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Door eerste hulp aan te bieden aan studenten dragen we bij aan veiligere campussen, uitgaansgebieden en de stad als geheel. De enorme interesse van studenten in het ontvangen van deze hulp bevestigt het belang ervan.

Veel Vraag

Dat de samenwerking tussen de UvA, het EHBO-team van het Rode Kruis en de studentendesk een goede stap was, bleek ook weer uit de vele aanmeldingen. Al binnen twee dagen zaten de aanmeldingen op de UvA weer vol! Ook opzoek naar EHBO of reanimatiecursussen voor studenten of meer informatie?

Wil je zelf een cursus bij het Rode Kruis in Amsterdam of Amstelveen volgen, bekijk hier het volledige aanbod EHBO-cursussen in de regio.

Meest recente berichten