Twente
Word vrijwilliger Doneer

Hulp bieden aan mensen in (dreigende) nood

Het Rode Kruis in Twente is er voor mensen in (dreigende) nood. Van (dreigende) nood is sprake als er een gebrek is aan basislevensbehoeften. Zo kunnen wij helpen bij voedseltekort, organiseren van kleding voor mensen die dit niet hebben, ondersteunen van zorginstellingen en hulp bieden bij onderdak. We helpen niet alleen bij nood in dagelijkse situaties, maar ook bij een ramp of crises. Denk hier bijvoorbeeld aan helpen bij de vluchtelingenopvang, helpen bij vaccinatiestraten of ondersteunen van zorginstellingen bij corona. Dit alles valt onder de noemer ‘Nieuwe Hulpverlening in Twente’. Klik hieronder op de thema’s als je iets meer wil weten over de hulp die wij kunnen geven.

Zit jij in nood en heb je dringend hulp nodig? Of wil jij als professional meer weten hoe het Rode Kruis kan helpen?

Neem dan contact op met Estelle Kosterink (projectleider nieuwe hulpverlening) via: telefoon 06-18965107 of stuur een e-mail naar ekosterink@redcross.nl

Voedsel- en kledinghulp

Ook in Twente zijn er mensen die te weinig of geen inkomen hebben om boodschappen of kleding te kopen. We bieden daarom in eerste instantie samen met of via lokale organisaties (denk aan de voedselbank of leger des heils) hulp aan. Als dit niet lukt kunnen we altijd kijken of we via het Rode Kruis rechtstreeks hulp kunnen bieden. Denk aan het leveren van ontbijt op scholen of uitdelen van boodschappenkaarten. Onlangs hebben we op  diverse plekken in Twente ontbijttassen verstrekt aan kinderen.

Ondersteuning in de zorg

Zorginstellingen krijgen steeds vaker te maken met crisissituaties door tekorten aan personeel of pandemieën zoals corona. Rode Kruis vrijwilligers kunnen ondersteuning geven in de zorg. Zo kunnen ze helpen bij vaccinaties en personeel van zorginstellingen ondersteunen. Kijk voor een indruk van de hulpverlening naar een succesvolle samenwerking Zinzia en Rode Kruis slaan de handen ineen in onze buurregio.

Wil jij helpen in de zorg? Om goed te kunnen helpen is het Rode Kruis op zoek naar zorgondersteuners. Je helpt cliënten bijvoorbeeld met eten, aankleden, verplaatsen en wassen zodat het aanwezige zorgpersoneel wordt ontlast. Na je aanmelding als Rode Kruis zorgondersteuner doorloop je een kort opleidingstraject.
Heb je interesse in deze functie? Je kunt solliciteren op deze vrijwilligersfunctie via de onderstaande knop. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen via telefoon 0618965107 of stuur een e-mail naar ekosterink@redcross.nl.

Hulp bij onderdak

Wij kunnen mensen helpen die geen dak boven hun hoofd hebben. Zo kunnen we opvangorganisaties bijvoorbeeld helpen bij de winternoodopvang voor dak- en thuislozen denk aan het leveren van materialen of handjes. Ook ondersteunen we bij de opvang van vluchtelingen. Zo hebben wij bij meerdere opvanglocaties in de regio al geholpen.

Meest recente berichten

Bevolkingszorg

13 januari 2023

Je moet er niet aan denken, maar ook in Twente kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan s...

Lees meer