Twente
Word vrijwilliger Doneer

Niemand alleen in tijden van nood

Het Rode Kruis Twente wil een actieve bijdrage leveren aan het versterken van de lokale gemeenschap. We zijn er in tijden van plezier, tijdens de vele evenementen door het jaar heen en in tijden van nood: bij rellen, rampen, woning- en voedselnood. Wij helpen zonder onderscheid. Niemand in Twente zou er alleen voor moeten staan in tijd van nood. Met onze ondersteuning willen we de zelfredzaamheid versterken, zodat inwoners zichzelf en anderen kunnen helpen. We noemen dit ook wel Noaberschap 2.0 want elkaar helpen vinden wij van het Rode Kruis Twente ook heel gewoon.

Versterk ons! Word vrijwilliger. Of steun op een andere manier:

Heb je een goed idee?

Word Rode Kruis-vrijwilliger in Twente

Steek jij graag je handen uit de mouwen voor een ander? Wil je de wereld een beetje mooier maken? En in actie komen in nood? Dat doet het Rode Kruis al ruim 150 jaar in Nederland. Met vrijwilligers. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Kom in actie voor Rode Kruis in Twente

Wij helpen bij jou in de buurt. Wil je onze hulpverlening steunen met een leuke actie? Op onze website Actie voor Rode Kruis Twente kun jij in actie komen op de manier die het beste bij jou past. Van sportwedstrijd tot statiegeldactie. Alleen óf samen met anderen. Zo zamelen we samen geld in voor Rode Kruis Twente.

ouderen hebben veel last van corona rode kruis

Neem het Rode Kruis in Twente op in je testament

Denk je erover om het Rode Kruis in jouw testament op te nemen? En heb jij vragen over hoe je dat moet regelen? Bestel dan gratis het 5-stappen informatieboekje over nalaten aan het Rode Kruis of neem direct contact met ons op.

rode kruis vrijwilliger helpt meisje na een aardbeving

Word vriend van het Rode Kruis in Twente

De Vrienden van het Rode Kruis is een groeiend netwerk van betrokken ondernemers die corporate social responsibility en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben. U bent al Vriend vanaf 200 euro per maand.

Haal het Rode Kruis de klas in

Lesmateriaal, gastlessen, films of activiteiten; het Rode Kruis haal je eenvoudig in de klas met ons gratis lesaanbod! Samen vergroten we in Twente de zelfredzaamheid, hulpbereidheid en bewustwording van noden in de wereld bij jouw leerlingen en studenten.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Vergroot je EHBO-kennis met een cursus in Twente

Wil jij leren hoe je EHBO verleent? Volg nu een EHBO-cursus bij jou in de buurt. Bekijk alle EHBO-cursussen van het Rode Kruis Twente.