Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis breidt Contactcirkel Amstelveen uit

Geplaatst op 27 november 2023

Een dagelijks telefoontje tegen eenzaamheid voor ouderen en alleenstaanden

Je moet er niet aan denken: je valt, komt niet meer overeind maar er is niemand die het in de gaten heeft. Voor ouderen en alleenstaanden die weinig contact hebben met hun omgeving, is dit een beangstigend scenario. Daarom heeft het Rode Kruis contactcirkels opgezet, waaronder de contactcirkel in Amstelveen.  

Hoe werkt de contactcirkel?

Een dagelijks kort telefoontje, precies genoeg om te checken hoe het met iemand gaat. Een prettig idee als je bijvoorbeeld nog wel zelfstandig woont maar geen dagelijkse ondersteuning hebt. Of als je niet meer zelf de deur uit kan en niemand hebt om op terug te vallen. Een vrijwilliger van het Rode Kruis belt ’s ochtends op een vast tijdstip naar de eerste deelnemer van de lijst. Die persoon belt de volgende en dat gaat door totdat de laatste deelnemer weer naar de vrijwilliger belt en de cirkel rond is. Het geeft een gevoel van veiligheid, omdat er elke dag een contactmoment is. Daarnaast is er een lijntje met gelijkgestemden in de buurt, die elkaar in de gaten houden. En de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen, je vangnet te vergroten en zelfredzaamheid te versterken. 

Contactcirkel Amstelveen breidt uit 

De contactcirkel in Amstelveen zoekt nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Door de uitbreiding kunnen nog meer mensen in Amstelveen bereikt worden die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij:

Jet Hemrica-de Wit – jhemricadewit@rodekruis.nl
Of bel vandaag nog naar het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland: 020-6226211.


Naast Amstelveen hebben we ook contactcirkels in Uithoorn en Ouder-Amstel. Kijk hier voor informatie over die contactcirkels: Contactcirkels Rode Kruis Amsterdam-Amstelland

Meest recente berichten