Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Contactcirkel, dagelijks telefonisch contact

Geplaatst op 25 oktober 2021

De contactcirkels van het Rode Kruis in Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel zorgen voor dagelijks contact voor ouderen en alleenwonenden. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijdstip, is er even contact van mens tot mens. Een vrijwilliger van Rode Kruis Amsterdam-Amstelland belt de eerste deelnemer om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer maar ook voor de familie.

Voor wie is de Contactcirkel?

De Contactcirkel is er voor alleenwonenden, oud en jong die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelname aan de Contactcirkel is gratis, op de telefoonkosten na en verplicht u tot niets.

Aanmelden voor een contactcirkel

Er zijn contactcirkels in Uithoorn, Amstelveen en Ouder-Amstel. Mocht je iemand kennen die aan een van de contactcirkels wil deelnemen, dan kun je direct contact opnemen met: 

Uithoorn: Ida Veen, 0297 56 02 06 
Amstelveen: Jet Hemrica-de Wit, jhemricadewit@rodekruis.nl
Ouder-Amstel: Els Oud – van Steen, 020 496 44 35 

Of neem voor meer informatie contact op met het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland.

Meest recente berichten